avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1270 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general factura emisa de un furnizorul x si plata facuta ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

factura emisa de un furnizorul x si plata facuta furnizorului y

Un furnizor X a incheiat un contract cu un alt furnizor Y pentru organizarea unui simpozion, beneficiari fiind persoanele juridice A,B si C.
In acest contract-intocmit de X-este stipulat faptul ca "facturarea finala de catre X a serviciilor se va efectua catre beneficiari(A,B si C), care au platit in prealabil catre Y".
Eu reprezint persoana juridica A.
Am facut plata in contul lui Y, iar factura am primit-o ulterior de la X.
La ora actuala am inregistrata o factura de la furnizorul X si o plata facuta furnizorului Y, care nu se pot inchide(apare o factura neplatita de la X si o plata facuta lui Y de la care nu am nici un document).
Cum trebuie procedat corect din punct de vedere contabil pentru ca acestea doua sa se inchida in ceea ce priveste pe beneficiarul A?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: iirina_19 , utilizator 12:05, 17 Noiembrie 2011
Persoana juridica Y este la randul ei datoare societatii X?
Inteleg ca dvs., A, ati platit lui Y un avans conform unui contract in care era stipulat ca factura va fi facuta de X, acest contract fiind semnat de toate partile.

Consider ca acest contract este documentul care va indreptateste sa faceti compensarea dintre avansul platit lui Y si factura primita de la X.
Aceasta inseamna Iulian exact ceea ce am scris eu mai sus. Ca Y ii este datoare lui X. In acest caz se poate face o compensare a sumelor in 3, care sa fie intocmita ca o minuta intre cei trei parteneri de afaceri.
Y a platit sumele incasate de la A, B si C lui X. Am primit doar factura emisa de X catre mine(A) si o copie a contractului incheiat intre X si Y. Pe baza acestora am operat plata (op-ul) catre X ca sa imi pot inchide factura. Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avansuri primite -tva iuliannaaa iuliannaaa Firma X a primit un avans in luna ianuarie 2018 pentru realizarea unui contract de productie .Avansul a fost de 61380 lei.Contractul stipuleaza valoareA ... (vezi toată discuția)
Data livrare chitanta AngelaSimina AngelaSimina buna ziua. Am convenit cu un furnizor livrarea unei marfi. Am platit avans x%. Urmeaza sa platesc restul cand se va livra toata marfa. Pe chitanta figurau ... (vezi toată discuția)
Avans in baza unui contract de prestare servicii theya_05 theya_05 daca societatea X incheie un contract de servicii cu societatea Y, unde X este prestatorul, exista posibilitatea ca Y sa faca plata unui avans doar in baza ... (vezi toată discuția)