Bunicul meu avea o casa si un teren in Bucuresti(263 mp -teren si 192 mp suprafata constuctiei-si cca 400 mp suprafata locuibila )
Avem un dosar de revendicare pe legea 10 ,in care , de la aparitia legii in anul 2001 ,notificarea a fost facuta doar de verisoara mea, SI S-A DAT DECIZIE de acordare de masuri reparatorii pt casa si teren IN COTA DE 1/1 in favoarea ei , INSA.... mergand mai departe dosarul, SE CONTESTA de institutia abilitata ulterior sa acorde masurile reparatorii verisoarei in cota de 1/1 din cele revendicate, spunanduni-se ca :
1.verisoara culege drepturile ca,comostenitor in raport cu fratele ei-pe linie descendenta fata de mama lor (sora tatalui meu),deci in cota de 1/2
2.eu si sora mea,intrucat nu am facut si noi in nume propriu notificarea suntem, decazuti din drepturi - ok-
DAR -nu aceasta e problema ,intrucat eu si verisoara ne-am inteles sa faca ea demersurile in numele ei-fapt atestat si de executorul judecatoresc ,ulterior noi sa ne rezolvam amiabil impartirea masurilor reparatorii...) !
3.verisoara nu are dreptul de a culege si cota ce ni se cuvenea mie si sorei mele,intrucat verisoara nu -l mosteneste si pe tatal meu !
Consultand mai multi avocati am primit raspunsuri pro si contra,incat nu mai stiu ce sa cred despre capcanele lingvistice ale acestei legi ! CUM CREDETI CA ESTE CORECT ?
As fi recunoscator pt un raspuns pertinent,in deplina cunostinta asupra acestui aspect ! Va multumesc din suflet pt amabilitate !
Speta legea 10
caraman_gabi
Buna ziua,
Parintii mei au fost proprietarii unui imobil in suprafata de 881 mp teren si 120.58 mp constructie asa cum rezulta din actul de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)