avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mansarda,cosmar la bloc!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mansarda,cosmar la bloc!

Locuiesc la bloc, mansarda imi face viata grea!
O firma a obtinut, in conditii ilegale dupa parerea mea, aprobare sa inceapa lucrurari de santier la noua mansarda din scara in care locuiesc. Nu stiu cum a fost posibil ca ei sa primeasca aprobarea. Eu unul nu am semnat nimic, si nu am fost de acord lafel mai multi vecini din scara. Din cate stiu eu este de ajuns ca unul singur sa se opuna ca astfel sa nu se intample nimic.
Zgomotul si vibratiile sunt infernale. Astazi au intrecut orice limita. Imi vibreaza tot apartamentul,daca o tin tot asa imi dua tencuiala jos de pe pereti. Nu este o gluma tamplaria din pvc vibreaza intr-un hal alarmant. Cu acesti indiviz nu ma inteleg, nu am reusit sa le explic nimic. nervi si iar nervi.
As dori sa stiu cui tre sa ma adresez,ca sa mi se faca dreptate. Unde trebuie sa ma duc ca sa fac reclamatie. Sase luni o sa dureze constructia dinc ate am citit pe afis. Tot pe afis scrie numele firmei impreuna cu numarul de inregistrare al aprobabrii pe care il au. Credeti ca imi vor fi de folos aceste informatii ?
Va rog ajutati-ma!
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 08:44, 3 Noiembrie 2011

Sunteti in eroare privitor la cvorumul necesar instarinarii spatiilor comune
L egea nr 170/2010 precizeaza :
Art. I. – Articolul 45 din Legea cadastrului şi a publicităţii
imobiliare nr. 7/1996, republicată în Monitorul Oficial al României,
Partea I, nr. 201 din 3 martie 2006, cu modificările ulterioare,
se completează cu cinci noi alineate, alin. (3) – (7), cu următorul
cuprins:
„(3) Prin excepţie de la dispoziţiile alin. (2) şi prin derogare de
la prevederile art. 39 din Legea nr. 230/2007 privind înfiinţarea,
organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, încetarea
destinaţiei de folosinţă comună pentru părţile comune din clădirile cu
mai multe etaje sau apartamente se poate hotărî motivat cu o majoritate
de două treimi din numărul coproprietarilor.
(4) În acest caz, devin aplicabile dispoziţiile privitoare la
coproprietatea obişnuită şi temporară. Cu toate acestea, înstrăinarea sau
ipotecarea se poate realiza dacă există o majoritate de două treimi din
numărul coproprietarilor.
(5) În cazurile prevăzute la alin.(3) şi (4), coproprietarii care nu
au votat ori, după caz, s-au opus la înstrăinare sau ipotecare au dreptul la
o despăgubire justă stabilită pe cale convenţională ori, în caz de
neînţelegere, pe cale judecătorească.
(6) Constatarea încetării destinaţiei de folosinţă comună pentru
aceste părţi se face prin hotărâre a adunării generale a asociaţiei de
proprietari adoptată cu o majoritate de două treimi din numărul
coproprietarilor.
(7) Imobilul, respectiv partea din imobil, rezultat/ă din
înstrăinare se va înscrie în cartea funciară urmând procedura
cadastral-juridică reglementată la alin. (1) din prezentul articol.”

In temeiul disp art 10 din L nr 230/2007
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei de proprietari si au acces ,la cerere la orice document al acesteia

Pentru lamurirea aspectelor care va suscita interesul contactati personal presedintele de asociatie care detine obligatia sa clarifice aspectele ce tin de utilizarea proprietatii comune
Instrainare e una, constructie e alta. In momentul de fata pe om il deranjeaza constructia nu instrainarea.
Studiati legea 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii. Daca deja au obtinut autorizatie de construire in mod clar aveti nevoie de un avocat.
catalinrcd a scris:

Locuiesc la bloc, mansarda imi face viata grea!
O firma a obtinut, in conditii ilegale dupa parerea mea, aprobare sa inceapa lucrurari de santier la noua mansarda din scara in care locuiesc. Nu stiu cum a fost posibil ca ei sa primeasca aprobarea. Eu unul nu am semnat nimic, si nu am fost de acord lafel mai multi vecini din scara. Din cate stiu eu este de ajuns ca unul singur sa se opuna ca astfel sa nu se intample nimic.

nu ati specifiat un amanunt in ceea ce va priveste ... locuiti la ultimul nivel ?
intr-adevar, legea prevede acordul TUTUROR celor direct afectati de aceasta modificare, adica acordul TUTUROR PROPRIETARILOR DE LA ULTIMUL NIVEL al blocului.
in situatia in care exista macar un singur vecin, aflat la ultimul etaj, care nu si-a dat acordul in privinta mansardarii, atunci aveti sanse de reusita.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Noiembrie 2011
ContSters62736, utilizator
Eu la baza sunt inginer in metalurgie, specializarea protectia mediului. Mi-ati facut trimitere la legea nr. 50/1991. Am gasit legea pe net are 4 capitole si pana acum nu am mai vazut atat de mult scris. Este trist am citit prima pagina si am renuntat. da imi dau seama ca am nevoie de un avocat, si imi mai dau seama ca am nevoie de multi bani. imi cereti prea mult, am fost plecat afara din tara la munca in Anglia timp de 8 luni, probabil voi mai pleca, incerc sa scap dar nu e usor. Sunt legat de maini si de picioare pentru ca traiesc in Romania..
Ce as dori eu de la domniile voastre este sa ma indrumati la o organizatie, institutie de stat orice unde pot depune o petitei impotriva zgomotului (naiba stie)....la primarie oriunde.
Ieri am suant la politie, am avut un dialog cu ala exceptional de prost. Pana la urma nu am rezolvat nimic. Ma intreaba ala daca astia au autorizatie, le zic ...da au,dar nu le-am dat-o eu si nici n-am semnat pe udneva ca as fi de acord cu infernul asta. Sunt un cetatea care se plange ca astia cu santierul imi darama casa si cu televizorul dat la maxim tot nu puteam sa aud cum trebuie, zgomotul era asurzitor.
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2011
catalinrcd, utilizator
Recomandarile mele in ordinea importantei :
1.Plecati in Anglia
2.Definitiv.
3.Puteti depune plangere la Serviciul Disciplina in Constructii din cadrul primariei de care apartineti dar nu uitati ca acest serviciu este subordonat primarului care le-a eliberat autorizatia de construire . Deci sansele de izbanda sunt minime.
Daca constati vreo neregula in eliberarea autorizatiei adresati-va Inspectoratului de Stat in Constructii.

Daca va hotarati ,totusi, sa nu plecati in Anglia, inainte de aintreprinde orice demers consultati un avocat. .

Alte discuții în legătură

Mansardare 2011 izaandre izaandre Buna ziua! Stau intr-un bloc construit in anul 1974 la etajul 4. Se doreste mansardarea blocului,dar eu nu sunt de acord,pentru ca am doi copii mici si imi e ... (vezi toată discuția)
Mansardarea blocului scarlett scarlett Locuiesc la et 4 al unui bloc format din 2 scari. Locatarii din scara mea sunt de acord cu mansardarea scarii . As vrea sa stiu daca am nevoie de acordul ... (vezi toată discuția)
Zgomot de la constructia unui supermarket mihalutza2003 mihalutza2003 As dori sa stiu carui institutii din Timisoara sa ma adresez in legatura cu galagia produsa de la constructia unui supermarket intr-o zona exclusiv ... (vezi toată discuția)