avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general obiecte de inventar si mijloace fixe
Discuție deschisă în Contabilitate în general

obiecte de inventar si mijloace fixe

buna ziua

care sunt notele contabile pentru niste obiecte de inventar date in folosinta la terti in baza unui proces verbal de predare primire ?
dar pentru mijloace fixe ?
faptul ca le dau in folosinta la terti imi afecteaza amortizarea?
sau mijloacele fixe le inregistrez in contabiliate le calculez amortizarea lunar si le dau in folosinta la terti in baza unui proces verbal de predare primire .

atat obiectele de inventar cat si mijloacele fixe se returneaza in baza procesului verbal de predare primire la terminarea lucrarii.

multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 10:20, 7 Noiembrie 2011
Cred ca ar fi bine sa faceti un contract de comodat care sa insoteasca procesul verbal.
Nu inregistrati in contabilitate, obiectele raman proprietatea dumneavoastra. Faptul ca mijloacele fixe sunt folosite de terti prin acest comodat va da dreptul sa inregistrati amortizarea lunara corespunzatoare.
Nu se incheie contract de comodat, ci Proces verbal de predare-primire in custodie.
In rest este in regula cum v-a sfatuit @cateldestept.
multumesc

Conform Codului civil, comodatul este un contract prin care cineva imprumuta altuia un bun spre a se servi de el, cu indatorirea de a-l inapoia. Acest transfer al dreptului de folosinta este gratuit, iar imprumutatorul ramane proprietarul lucrului dat imprumut.
Custodia=pază, păstrare (și administrare) a unui obiect (pus sub sechestru).
Milloacele fixe sunt date spre pastrare sau spre folosinta catre terti?

cateldestept,eu cred ca obiectele de inventar si mijloacele fixe sunt date spre folosinta.

croitoru raluca a scris:
atat obiectele de inventar cat si mijloacele fixe se returneaza in baza procesului verbal de predare primire la terminarea lucrarii.

In aceast caz se aplica ceea ce ati scris Dvs. mai sus, se va incheia un contract de comodat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mijloace fixe date in custodie la terti id_alyna id_alyna Va rog sa ma ajutati cu o informatie privind urmatoarea speta: Am niste contracte de custodie pe care urmeaza sa le dau clientilor mei pt niste aparate cafea ... (vezi toată discuția)
Echipamente justice86 justice86 Buna ziua.Pe langa ordinul de deplasare ce hartie ar trebuii sa fac privind echipamentele care pleaca si se intorc la sediu?Pentru ca echipamentele sa nu ... (vezi toată discuția)
Transfer mijloace fixe la obiecte de inventar camitica camitica In urma inventarierii anuale, comisia a facut un proces verbal de transfer a mijloacelor fixe la obiecte de inventar, mijloace fixe amortizate integral si cu ... (vezi toată discuția)