avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendarea CIM pe perioada concediului prenatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendarea CIM pe perioada concediului prenatal


se suspenda CIM pe perioada concediului prenatal ?
poate fi ocupat un post in perioada de concediu prenatal pana ce acesta devine liber (adica pina la nasterea copiului si mama intra in concediu de crestere a copilului de 1 an de zile)?

Cel mai recent răspuns: resurseumanealba , utilizator 17:01, 2 Noiembrie 2011
Contractul individual de munca a salariatei aflate in concediu pentru cresterea copilului va fi suspendat in temeiul art. 51 lit. a) din Codul muncii , republicat, pe durata suspendarii putandu-se angaja pe postul salariatei respective numai persoane cu contract individual de munca pe durata determinata, situatie in care durata acestui din urma contract va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.
Prin urmare, la reluarea activitatii angajatorul este obligat sa redea persoanei in cauza postul avut anterior suspendarii CIM
CIM se suspenda in baza art. 50 lit. a) pentru concediu de maternitate. Postul poate fi ocupat temporar pe perioada cat salariata este in concediu de maternitate.
Aveti insa grije ca postul nu se elibereaza la data la care salariata cere concediul de crestere copil, activitatea salariatei este tot suspendata, si postul poate fi ocupat tot temporar.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Noiembrie 2011
adelaida_07, utilizator
Postul nu devine liber daca angajata intra in concediu pentru ingrijirea copilului decat pe perioada determinata, pana la revenirea acesteia. Concediul pentru sarcina si lauzie nu se opereaza in registrul electronic. Suspendarea intervine cel mai devreme la 42 zile de la nastere cand angajata intra in concediu pentru ingrijirea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se suspenda cim pe perioada concediului prenatal ? catalynn catalynn poate fi ocupat un post in perioada de concediu prenatal pana ce acesta devine vacant (adica pina la nasterea copiului si mama intra in concediu de crestere a ... (vezi toată discuția)
Cim durata determinata inceteaza la intoarcerea in functie a fostului angajat ? ancristida ancristida Buna ziua, Va rog, daca ma puteti ajuta cu o lamurire. Sunt in prezent angajata cu CIM pe durata determinata pentru înlocuirea unei salariate cu contract ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si indemnizatie crestere copil Angheloiu Cristina Angheloiu Cristina Buna ziua, Sunt angajata cu contract pe perioada determinata pana la data de 02.10.2012 si sunt insarcinata in 7 luni. Cel mai probabil voi naste in luna ... (vezi toată discuția)