avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire, succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire, succesiune

buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca se mai poate face ceva in urmatoarea situatie:
Parintii mei au facut act de vanzare asupra unui imobil fratelui meu. Mentionez faptul ca acest act s-a facut fara plata efectiva. Dupa ce unul din parinti a decedat s-a facut succesiunea asupra unui teren care a mai ramas la masa sucesoriala. Cu toate ca fratele meu a beneficiat de imobilul de mai sus totusi nu a vrut sa renunte la dreptul lui asupra terenului.
Va multumesc
Singura solutie pe care o vad este o actiune in instanta pentru anularea contractului de vanzare-cumparare ca donatie simulata.
va multumesc pentru raspuns
mentionez ca actul de vanzare intre frate si parinti a fost incheiat in anul 1995.
deci se mai poate face ceva??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! se poate face o declaratie de renuntare la mostenire ... vitalsmart vitalsmart Buna ziua! Se poate face o declaratie de renuntare la mostenire atat timp cat parintii mei sunt in viata? Mama mea urmeaza sa mosteneasca o casa in ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am urmatoarea situatie legata de o succesiune si ... ionuthau ionuthau buna seara! am uirmatoarea situatie legata de o succesiune si va rog sa ma ajutati cu un raspuns:in anul 2018 s-a facut o intelegere familiala de comun acord ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate ionut6829 ionut6829 as vrea sa stiu cu bunavointa d-vstra daca exista si alte metode de a obtine un titlu de proprietate in afara celor dobandite prin act de vanzare cumparare .de ... (vezi toată discuția)