avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract prestari servicii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract prestari servicii

persoana juridica poate sa faca contract de prestari servicii cu persoane fizice?
respectiv sa fac contract de prestari ptr. dansatoare club? o impozitez la fel ca pe orice salariat?
Cel mai recent răspuns: marcucarolina , utilizator 14:38, 3 Noiembrie 2011
Este riscanta incheierea unor astfel de contracte ... Pentru toate contractele civile de prestari servicii – cu exceptia pensionarilor – societatea trebuie sa retina la sursa:
1. impozit pe venit de 10% sau 16% conform clauzelor contractuale
2. contributie de asigurari sociale de 10,5%
3. contributie de asigurari pentru somaj de 0,5%
[ link extern ] /
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de contract?? dodododo74 dodododo74 AM O FIRMA SI AM NEVOIE OCAZIONAL DE 30-50 ,,FIGURANTI\" ,DE EXEMPLU CUM SUNT CEI DE LA EMISIUNILE TV CARE APLAUDA,AS DORI SA STIU CE FEL DE CONTACT SA FAC CU ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii felicia2010 felicia2010 Prestez o activitate in mod sporadic pentru care am un venit de 300 lei. Ce fel de contract trebuie sa imi incheie unitatea ,ce contributii-impozit trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Plata cass pe 5 ani in urma acatanas acatanas Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: din anul 2002 pana in prezent sunt angajata cu CIM la o firma unde mi s-au platit regulat toate contributiile ... (vezi toată discuția)