Buna seara ! doresc sa achizitionez un autoturism, din alt judet , iar detinatorul este firma, dar are activitatea suspendata si nu imi poate da factura! detinatorul firmei si de altfel proprietarul, a cumparat masina in leasing pe firma respectiva., omul zice ca e achitata, si firma e fara datorii. Am stabilit sa o cumpar dar nu stiu cum sa procedez cu actele; am ramas pe oarecum stabilit pe varianta unei procuri din care sa reiese ca in termen de 90 de zile sa radieze firma si sa trimita acte pt inmatriculare pe mine ! Cum sa procedez mai bine , sa nu iau tzeapa....
Daca activitatea firmei estev suspendata, cred ca mai intai trebuie sa anunte la finante incetarea acestei suspendari, daca s-a facut la cerere.
Dupa aceasta se poate face vanzarea cu factura.Nu dati banii pana ce vanzatorul nu obtine de la finante certificatul fiscal si autorizarea radierii masinii vandute.Obligatiile vanzatorului constau in obtinerea certificatului fiscal, radierea de la fisc.Pentru asta trebuie sa intocmeasca un dosar care contine copii dupa cert.de inmatriculare al firmei, ultima balanta,carte de identitate,factura, buletin, cert.de inmatriculare al masinii, cartea de identitate, taxa 2 lei.Dupa obtinerea acestora fiscul trebuie sa aplice o stampila pe fisa de inmatriculare pe care o veti lua impreuna cu actele masinii inclusiv certificatul fiscal , acte cu care veti continua procedura de inmatriculare pe numele d-voastra.
Regula.Nu dati banii panaq nu aveti toate aceste documente. Sper sa va fie de folos aceste date.
Auto
maier
buna ziua. in urma cu 6 luni am vandut un autoturism dacia (1000 E). nu am incheiat contract de vanzare cumparare. cartea de identitate a ramas la ... (vezi toată discuția)
Radiere auto
STANCIU FLORIAN
In urma cu 4ani am vindut o masina marca Dacia fara nici un act ,urmand sa facem actele la inceputul anului viitor ,masina avind toate taxele la zi.Se poate ... (vezi toată discuția)