avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... declararea persoanelor la asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

declararea persoanelor la asociatie

as vrea un raspuns urgent si autorizat

as vrea un raspuns autorizat in legatura cu termenul de declarare al persoanelor la asociatie
mentionez ca plata se face in functie de nr de persoane la apa canal gunoi curent etc
pana la data de 20 august au locuit doar parintii mei in apartament si eu m-am mutat cu ei oficial din 1 septembrie deoarece am locuit in alta parte si am platit asociatia pana la data de 1 septembrie in alt oras
la adresa parintilor mei ne-am trezit ca pe luna august au fost trecute 3 persoane in loc de doua
nu e corect
de aceea intreb cat este termenul legal de declarare la asociatie in cazul in care o persoana vine sa locuiasca pe perioada determinata intr-un apartament?
nu e corect
multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Septembrie 2008
hd_carmen, utilizator
Cel mai recent răspuns: stresss , utilizator 14:15, 27 Octombrie 2013
apa nu se plateste la pausal, copilul nu merge singur ca sa fie bagat la consum lumina pe scara sau la femeia de serviciu. caldura si gazele sunt pe contoar propriu, deci nu inteleg care este consumul copilului. in legile mentionate nu se specifica nimic in legatura cu copii nou nascuti. deci ce ma obliga sa platesc intretinerea pentru copil sub 1 an?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
bondnokia, utilizator
Faptul ca acel bebelus este o persoana. Dar sotia Dv. are concediu sau primiti indemnizatie pentru un sifonier? Nu primiti pentru copil? Copilul nu este o persoana?
V-am mai spus ca in lege nu se face deosebire intre bebelus, copil mic, adolescent, adult, batran sau Matuselem. Toti sunt persoane cu CNP-u!

Daca asociatia accepta sa va sustina material, scutindu-va de anumite cheltuieli, e perfect, dar e decizia asociatiei. In lege sunt toti o apa si-un pamant, adica persoane.
@Piccione
nu este nevoie sa va certati cu presedintele, administratoul, sau sa ne trageti de urechi pe noi, cei de acest forum .... administratori de site, moderatori, administratori sau presedinti de asociatii, proprietari care-si spun pasurile si-si dau cu parerea ...
trebuie sa va certati cu parlamentarii si guvernul, primii pentru legea 230/2007, guvernul pentru HG 1588/2007, dar si cu presedintele tarii ca a promulgat aceste acte normative fara sa va consulte ! :D
atita timp cit excista legea in aceasta forma, administratorii, comitetul executiv si proprietarii trebuie sa se conformeze prevederilor acestora. ca orice lege, si acestea au imperfectiuni datorate unor diferite situatii care nu au fost prevazute, dar subiectivismul fiecaruia ne face sa le vedem si mai imperfecte.
dar .... "unde-i lege nu-i tocmeala !"
La un apartament de pe scara blocului,la asociatie este trecuta o persoana ,dar locuiesc doua.Am luat legatura cu asociatia si i-am adus la cunostinta acest lucru.raspunsul a fost ca persoana care locuieste trebuie sa stea peste 15 zile ca sa o ia in calcul la cheltuieli.
Problema este ca cea de-a doua persoana vine constant,in fiecare seara,si locuiesc impreuna de peste 12 luni.
Pentru acest aspect unde pot sa ma adresez ca la asociatie s-au blocat lucrurile?
Nu se poate intelege cu locatarul respectiv,acesta motivand faptul ca la el pate sa vina si sa stea oricine si nu da socoteala nimanui.
Mentionez faptul ca cea de-a doaua persoana are domiciliul stabil la o alta adresa.
Cum il pot constrange sa declare numarul de persoane real?
Sa-l puneti pe lista de intretinere cu 2 persoane.
Normal ar fi sa declare persoana care locuieste cu el.
Dar daca zice ca face ce vrea, un raspuns destul de neutru si de neclar, atunci asociatia poate lua masurile pe care le crede de cuviinta astfel incat consumurile celei de-a doua persoana sa fie cuantificate la apartamentul respectiv.

Daca el face ce vrea, atunci si asociatia face ce vrea sau mai degraba ce stie....

Daca nu va dori sa plateasca pentru a doua persoana, va ramane restant, suma se va penaliza pana cand va deveni destul de maricica incat sa conteze cumva chiar si pentru buzunarul unuia care face ce vrea el.

Alte discuții în legătură

Nou-nascut la plata intretinerii? de la ce varsta este trecut un copil la intretinere si in baza carei legi ? Ambrozie Ambrozie Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu informatii in privinta subiectului din titlu. Exista undeva specificat in Legea Asociatiei de Proprietari (sau in alta ... (vezi toată discuția)
Scutire copil sub 3 ani la intretinere - legea nr. 196/2018 Crispy2014 Crispy2014 Buna ziua. Stie cineva daca legea noua 196/2018 care abroga legea Legea nr. 230/2007(actualizata in 2017) mai prevede scutirea de la intretinere a copiilor ... (vezi toată discuția)
Numar persoane la intretinere puiucris puiucris Buna. Am o intrebare. Sotul meu, eu si cei 2 copii ai nostri locuim intr-un apartament. Sotul e plecat la lucru si lipseste cu saptamanile de acasa. Am cerut ... (vezi toată discuția)