In anul 1990 am cumparat un imobil intr-o curte cu alte doua apartamente . Aveam toate trei familiile racord individual de la conducta principala in caminul din curte .
Din cauza ca la vremea aceea nu exista apa decat in pivnita , datorita lipsei presiunii , dar factura era consistenta , am cerut sistarea furnizarii de apa . (mi-am facut un put in curte ). Prin anul 2000 cand lucrau la schimbarea conductei de apa de pe strada , am facut o cerere sa ne furnizeze din nou apa . La terminarea lucrarii , am constatat ca nu au refacut / tras , in caminul din curte , decat un singur racord si ne-au spus ca daca vrem , sa ne bransem la ? contorul vecinului ? si sa ne impartim noi consumul / plata .
Mie mi se pare un abuz desfiintarea bransamentului pe care-l aveam (chiar daca la data schimbarii conductei nu figuram ca abonat decat pentru canalizare ), si obligarea platii a 8000 lei pentru executarea unui nou bransament .
A fost corecta actiunea furnizorului ? Daca puteti , va rog sa-mi dati si mie o parere din punct de vedere legal . Daca e considerata un abuz , o sa-i dau in judecata .