avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acordul unuia dintre parinti pt iesirea cu copilul in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acordul unuia dintre parinti pt iesirea cu copilul in afara tarii

Mai este nevoie de acordul tatalui pt ca mama sa poata pleca cu copilul din tara, in vacanta, atata timp cat mama are incredintat copilul prin hotarare de divort definitiva si irevocabila?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 01:03, 3 Noiembrie 2011
Teoretic nu, sunati totusi inainte la politia de frontiera pentru ca dupa 1 octombrie au fost niste situatii in care nu a fost permisa iesirea din tara a minorului fara acordul parintelui necustodian.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare in strainatate octaviana_26 octaviana_26 In urma divortului, copulul in varsta de 2 ani si 5 luni a ramas incredintat spre crestere si educare mie, iar tatal sa plateasca pensie alimentara de 167 ron ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara a minorului fara acordul tatalul? claudiuionescu75 claudiuionescu75 Buna ziua, Poate fosta mea sotie sa-l scoata din tara pe fiul nostru fara acordul meu? Precizez ca am divortat in 2010, inainte de aparitia legii privind ... (vezi toată discuția)
Raspuns urgent si sigur- iesirea din tara a copilului minor miha71 miha71 mama este in strainatate de 2 ani, tatal in tara , iar copilul (6ani)este in tara dar "ascuns" de mama la niste rude, parintii sunt in divort fara pronuntare ... (vezi toată discuția)