avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plecare in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plecare in strainatate

In urma divortului, copulul in varsta de 2 ani si 5 luni a ramas incredintat spre crestere si educare mie, iar tatal sa plateasca pensie alimentara de 167 ron pana la implinirea majoratului. Daca eu vreau sa plec intr-o tara straina cu copilul. pot? Si ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: marcela6 , utilizator 16:00, 11 Ianuarie 2012
Da, insa aveti nevoie la iesirea din tara de sentinta de divort legalizata cu mentiunea "definitiva si irevocabila" si pasaport pentru minora.
Sunati inainte la Politia de frontiera. Practica pe care am vazut-o de la 1 octombrie este sa nu se mai permita iesirea din tara a minorilor fara acordul expres al ambilor parinti. Exista niste precedente CEDO in domeniu
si daca eu muncesc in strainatate iar minorul imi este incredintat spre crestere si educare nu il pot lua cu mine?
In urma cu cateva luni m-am confruntat cu aceeasi situatie, m-am dus la Bucuresti, la aeroportul Baneasa si am intrebat Politia de Frontiera asupra acestui aspect. Am dus si actele de divort&incredintare, mi s-a spus ca avand custodie, hotarare "definitiva si irevocabila", pot iesi cu minorul cand vreau. Sper sa va bucure raspunsul meu. Doar stiu...PS-daca tatal are drept la program de vizitare, as stiu ca trebuie anuntat de noul domiciliu al minorului, indiferent unde ar fi....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare in strainatate cu copii dupa divort ContSters269846 ContSters269846 buna seara am primit de la sefa o exursie de o saptamina in strainatate cu familia as vrea sa merg cu copii si as vrea sa stiu ce acte imi trebuie si cum sa ... (vezi toată discuția)
Plecare din tara cu copilul aflat in custodie mr_bachus mr_bachus O mama care a obtinut custodia copilului in urma unui divort, poate plaeca in strainatate intr-o tara membra a Uniunii Europene impreuna cu acesta, fara ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu minor de 7 ani dupa divort mamica_1 mamica_1 Buna ziua, Am divortat in 2008 si am primit o hotarare definitiva si irevocabila de incredintare catre mama a minorului. Custodia nu este comuca, imi ... (vezi toată discuția)