avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauza abuziva in contract de inchiriere camin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauza abuziva in contract de inchiriere camin studentesc

1.) In contractele de inchiriere ale caminelor este introdusa mai nou prevederea atat ca drept cat si ca si obligatie, ca un student cazat are voie sa primeasca vizite zilnic cel tarziu pana la orele 23. Se poate considera aceasta o prevedere abuziva si care ar fi incadrarea juridica care ar putea inlatura aceasta prevedere ? Care este mai exact regimul juridic de inchiriere a unui loc intr-un camin studentesc ? In contract se precizeaza doar legea educatiei,

2.) La intrarea persoanelor ,,vizitatori,, in camin se solicita si retine cartea de identitate. Daca cumva ,,vizitatorul,, nu se incadreaza in ora 23, studentul care a primit vizitatorul este sanctionat. Se poate invoca OUG 97/2005 art 25 alin 1 si 2 ? Dupa legitimare sa se primeasca cartea de identitate inapoi iar vizitatorul sa primeasca un ecuson.....

Alte discuții în legătură

Instrainare carte de identitate white_leon89 white_leon89 As vrea sa stiu si eu daca este permisa cererea unei carti de identitate in schimbul unei vizite (aici ma refer la caminele studentesti, in care portarul iti ... (vezi toată discuția)
Refuz nejustificat de eliberare carte de identitate-ce sa fac? simoneangel simoneangel In urma cu 2 saptamani mi-am depus actele pt eliberarea unei noi carti de identitate, ca orice om. Problema este ca am pierdut certificatul ORIGINAL de ... (vezi toată discuția)
Lipsa viza flotant - proces-verbal contraventie fulminator fulminator Sa incep cu inceputul. Sunt cadru militar, sergent major, lucrez ca pompier in cadrul ISU Mures. Printre multele funtii care le posed mai am si facultatea ca ... (vezi toată discuția)