avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Refuz NEJUSTIFICAT de eliberare carte de identitate-Ce ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Refuz NEJUSTIFICAT de eliberare carte de identitate-Ce sa fac?

In urma cu 2 saptamani mi-am depus actele pt eliberarea unei noi carti de identitate, ca orice om. Problema este ca am pierdut certificatul ORIGINAL de mostenitor si am adus DUPLICAT in locul acestuia. Din aceasta cauza s-a dispus efectuarea unei verificari in teren pt a constata daca intr-adevar locuiesc acolo sau nu. Eu sunt studenta si stau la camin studentesc, deci nu stau acolo. Le-am explicat situatia, iar ei au spus ca pot sa fiu propietar si pe 10 imobile ca cartea de identitate mi se face doar acolo unde locuiesc. Dar daca eu sunt propietar doar pe un singur imobil si nu locuiesc acolo ci la caminul studentesc pt ca sunt studenta atunci unde draq sa imi fac cartea de identitate - la caminul studentesc? Suna ridicol! Am dovada ca sunt propietara , am chitante ca am platit impozitul pe teren si cladiri anul asta...Ce sa fac va rog un raspuns sunt disperata...Cel care o fi facut verificarea o fi intrebat vecinii, ei or fi spus ca nu stau acolo, fiindca atunci cand trec pe acolo e foarte devreme dimineata ca altfel n-am timp, am de invatat, examene, etc...Marti ma duc sa vorbesc cu sectoristul cel care se presupune ca a facut verificarea in teren, e ultima sansa, ce sa ii spun, cum sa ii mai explic...? De 3 saptamani stau fara carte identitate...Va rog ajutor!
este foarte clar ca adresa din cartea de identitate trebuie sa corespunda cu locul unde locuiti si nu cu cel pe care sunteti proprietar.Daca de la imobilul sau adresa la care doriti sa va faceti CI, puteti scoate un extras Cf din care sa reiasa ca va apartine, trebuie sa va faca CI, fara ca sa locuiti efectiv acolo.Un mic detaliu.Imobilul care va apartine este in aceeasi loclitate cu caminele studentesti?
Este dreptul persoanei sa își aleagă dresa de domiciliu. Daca o persoana este proprietara unui imobil, poate solicita eliberarea unei cărți de identitate pe adresa imobilului respectiv, demonstrând asta cu actele de proprietate. Nu trebuie sa dea vecinii declaratie ca locuiti acolo. Sectoristul face verificarea pe teren numai in situatia in care declarati pe propria raspundere ca locuiti la o anumita adresa si nu aveti acte doveditoare in acest sens (act de proprietate, declaratie de luare in spatiu, contract de inchiriere). Pentru faptul ca locuiti la camin pe perioada cursurilor ar trebui sa aveti viza de flotant cu adresa caminului, dar asta nu e un impediment in eliberarea unei carti de identitate pe adresa imobilului al carei proprietara sunteti.
Cititi cu atentie O.U.G. nr.97/2005 si mergeti in aduienta la seful de la evidenta populatiei.
Pai si in cazul in care eu am adus actul de mostenitor in care sunt trecuta ei de ce au mai trimis sectoristul sa faca verificarea in teren? Doar pt ca in loc de original am adus duplicatul? Asta este motiv ? Mie mi se pare ABUZ! Unde se reclama asa ceva? Am acte aditionale cu care pot dovedi ca sunt propietar, am chitante de anu asta cum ca am platit impozitul, am extras de carte funciara tot de anul asta, dar ei nici nu vor sa auda, nici nu ma lasa sa vorbesc...Ce sa fac? Sectoristul a facut raport cum ca nu stau acolo, dar eu habar n-am pe cine a intrebat sau cand a venit sa verifice! Sunt disperata...mor pana marti cand in sfarsit o sa pot cere niste lamuriri...am dreptul dar de fapt n-am drepul...cum vine asta? Toti studentii isi pun viza de flotant pe caminul unde stau? Dar cred ca pt asta imi trebuie mai intai carte de indentitate pe care ei refuza sa mi-o faca...Mi se pare Abuz si Exces de Zel , sunt toti niste nenorocitii! :(
Caminul este,in opinia mea, doar o resedinta pentru ca, prin natura sa, este o locuinta temporara, or, domiciliul este locuinta statornica sau principala.
Prostia nu apare nici in Codul penal si ca regula generala, nu este sanctionata de lege. In afara de "facutul cu ou si cu otet" nu prea aveti ce sa le faceti. Poate gasiti totusi pe cineva care sa fi retininut ceva din cursurile de drept pe care aproape toti politistii le au "la baza". Poate.
Daca nu reusiti, singura "alta posibilitate" ar fi o plangere in contencios administrativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sper sa fiu ajutata de data asta, va multumesc! simoneangel simoneangel Am pus o intrebare dar se pare ca n-am pus-o bine. Nici unul dintre cei care mi-au raspuns nu au inteles ce vreau eu de fapt. Vreau sa imi fac o noua CARTE DE ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant daca stau in camin madamady madamady Buna ziua! Acum termin anul II de facultate. Stau in camin de la inceputul scolii. In primul an de facultate am primit un formular pe care doar l-am semnat, ca ... (vezi toată discuția)
Viza flotant student alexa198505 alexa198505 Buna ziua, eu sunt din Valcea si acum sunt studenta in Sibiu si locuiesc in camin. Pot sa imi fac viza de flotant pe adresa caminului? (vezi toată discuția)