madamady a scris:
Administratorul de la caminul vechi mi-a spus ca e vina mea ca nu am cerut actele si ca nu am ce face. Nu stiu cum sa rezolv asta.
Este obligatia administratorului. Daca ar avea un control pe linie de evidenta de la politistul care raspunde de camin si s-ar constata ca acolo locuiesc studenti fara sa aiba inscrisa viza de resedinta pe CI ar incasa o amenda zdravana.
Art. 89 din HGR 1375/2005 republicata:
(1) Pentru persoanele care solicită stabilirea reşedinţei în locuri de cazare în comun - cămine, campusuri universitare, instituţii de ocrotire şi protecţie socială, la rubrica din Cererea pentru înscrierea în actul de identitate a menţiunii privind stabilirea reşedinţei, destinată găzduitorului, se menţionează datele administratorului imobilului, care semnează şi aplică ştampila administraţiei.
(2) În situaţiile prevăzute la alin. (1), în rubrica din Cererea pentru stabilirea reşedinţei, destinată găzduitorului, vor fi menţionate datele administratorului imobilului, care va semna şi va aplica ştampila administraţiei.
(3) Studenţii cazaţi în campusuri universitare pot depune cererea personal ori prin intermediul administratorilor imobilelor, sens în care se completează tabelul întocmit potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 20.
Spuneti ca aveti contract de inchiriere cu caminul. Puteti merge si singur la Evidenta sa cereti viza, aveti nevoie de acel contract, un timbru fiscal de 5 lei, cartea de identitate si o cerere
pe care o descarcati de aici (atentie, e fata-verso):
[ link extern ]
Mergeti cu cererea la administrator sa o completeze la ultima rubrica de pe fata.
Intr-o zi doua aveti viza de resedinta. Nu stiu daca va ajuta insa mai e ceva din anul universitar si poate vi se ia in considerare.
Ce e important sa stiti este ca este obligatia administratorului sa se asigure ca toate persoanele cazate in camin au viza de resedinta si ca il puteti constrange sa vina cu dvs. la Evidenta daca veti avea probleme cu depunerea cererii. Cum? Spunandu-i ca ii faceti reclamatii: intai unde v-a sfatuit Adam Grecu si in plus la politie, la Ordine Publica.
Succes!