avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... curs mediatori
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

curs mediatori

Stiti cumva:
- daca exista cursuri de mediatori gratuite? Sau la preturi...mai mici (tot ce am gasit eu pe net erau peste 3000 ron).
- unde gasesc o evidenta a tuturor furnizorilor autorizati pt cursuri de mediatori.
Multumesc anticipat
Buna seara, nu as vrea ca mesajul sa fie considerat promo, insa este vorba despre acei formatori (20 de persoane initial, ulterior nu toti au ramas in domeniu) care au urmat cursurile initiale din 2003-2007 organizate de Ministerul Justitiei cu Ambasada SUA prin Centrul pilot Craiova. In prezent unii dintre acestia au fondat propriile scoli de formare/cursuri de formare. Sunt cazuri concrete de mediatori care au emigrat si in prezent profeseaza in alte tari (concret Belgia, Spania, Canada) pe baza cursului urmat aici, care le-a fost recunoscut la momentul autorizarii in statul de rezidenta, indeplinind desigur si restul conditiilor de autorizare care difera de la stat la stat.
Nu va contrazic dar in majoritatea cazurilor autorizarea de catre Consiliul de Mediere a formatorilor sa efectuat cu incalcarea legislatiei si cu autorizarea unor apropiati ai conducerii CM. Conducere care nu mai reprezinta demult interesele mediatorilor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
Seffer Laurentiu, Consilier juridic
Aprecierile va apartin; eu nu am detalii despre legalitatea/nelegalitatea autorizarii fiecaruia dintre formatorii in mediere din tara si nu imi permit sa discut asadar fara fundament; in plus, desi impartasesc opinia despre activitatea consiliului, nu vad rostul generalizarilor, indiferent de rezultatele activitatii consiliului. Pana una alta, revenind la subiectul initial, eu stiu doar ce am scris anterior referitor la acreditarea internationala a unor formatori romani si recunoasterea cursurilor sustinute de acestia; de asemenea, chiar zilele trecute s-a finalizat in Bucuresti un curs international de training in mediere, adresat mediatorilor cu experienta, curs in care au participat si 2 formatori romani acreditati in SUA, alaturi de formatorii americani; diplomele semnate de formatorii romani, impreuna cu trainerii americani, sunt recunoscute in SUA si in Europa. As dori ca mesajul meu sa fie inteles corect: nu e o polemica, ci apreciez oportun sa cunoastem punctele slabe in aceeasi masura cu punctele bune din domeniul medierii din Romania. Va doresc sarbatori fericite si sa speram intr-un nou inceput o data cu noul consiliu!
intrebarea era daca stiti de cursuri ieftine... raspuns: nu, toate sar de 5000 de lei
Cursuri de mediatori gratuite nu sunt !
Pretul mediu pentru un curs de 80 ore este cuprins intre 3500-4200 Ron, functie de formator.
Dl. Seffer are dreptate, formatori recunoscuti la nivel european, sunt putini, dupa stiinta mea, doar Scoala de formare Bogdan Mitroi are recunoastere Europeana.
Certificatele de Mediatori sunt recunoscute in Europa. Sunt mediatori care s-au certificat in Romania si profeseaza in Italia sau Spania, in prealabil facand dovada ca au un stagiu de. practica

Alte discuții în legătură

Formatorii si evaluatorii sunt legal autorizati de catre consiliul de mediere? av_medy av_medy Buna ziua Impreuna vreau sa dezbatem un subiect foarte controversat privind autorizarea formatorilor si a evaluatorilor de catre Consiliul de medietre ,care ... (vezi toată discuția)
Costul cursului de formare ca si mediator TRC TRC Cam care ar fi costul unui curs de mediator? Este ceva termen in care trebuie sa te autorizezi dupa terminarea cursurilor? (vezi toată discuția)
Exista cursuri de formare mediatori, fara taxe? elizaplesa elizaplesa As vrea sa va intreb daca exista posibilitatea ca aceste cursuri de mediere sa se faca fara a se plati. Am inteles ca, sunt anumite ONG uri care organizeaza ... (vezi toată discuția)