Am si eu o problema. Am chenat in judecata pe COSMOTE, pentru a-i obliga sa-mi elibereze un listing detaliat pe lunile noiembrie, decembrie 2006, si convorbirile audio inregistrate de catre acestia, avute de mine cu serviciul Relatii Clienti ai lui Cosmote, asa cum prevad art. 22.1 si 22.1 din contractul incheiat cu acestia. Era vorba de obligatia de a face. La fond s-a judecat in cadrul sectiei civile, a urmat un recurs introdus de catre mine, iar azi am avut termenul, insa la sedinta s-a suspendat cauza deoarece instanta a spus ca este de competenta sectiei comerciale. Cine are dreptate ? cei care au judecat fondul pe civil sau cei care au suspendat si trimis la sectia comerciala? daca acestia din urma au avut dreptate ca si competenta, judecata la fond mai este legala ? Va rog sa ma sfatuiti cam care credeti ca este adevarata varianta, si cam cum trebuie sa procedez. multumesc mult. Cosmote a reziliat contractul cu mine in 2007 in perioada martie-iunie, nu mai retin exact, insa eu am facut sesizari privind anumite aspecte cu privire la calitatea serviciilor din oct, nov, dec 2006 iar ei in loc sa-mi dea raspuns au reziliat contractul, iar la fond au spus ca nu sunt obligati deoarece in august 2007 cand am inregistrat si o sesizare scrisa nu mai eram abonatul lor, deci nu mai sunt obligati sa imi dea ce am solicitat. In schimb m-u dat pe mana la EOS KSI. Va rog ajutati-ma. Multumesc din tot sufletul.
daca una din parti este comerciant, opereaza prezumtia de comercialitate. mai mult, fiind vorba de acte facute in exercitarea obiectului de activitate al paratei, cauza are natura comerciala, nu civila.
fiind vorba de obligatie de a face, litigiu comercial neevaluabil in bani, competenta in prima instanta apartine tribunalului, sectia comerciala.
daca s-a judecat fondul la judecatorie, se va anula hotararea si va fi retinuta cauza spre judecare la tribunal.
Pai, mi s-a respins cererea prin care solicitam ca instanta sa oblige pe SC COSMOTE a-mi elibera inscrisurile si inregistrarile audio efectuate la momentul in care reclamam la serviciul relatii clienti serviciile prost efectuate, sub motivul ca eu nu mai sunt abonat al COSMOTE, si faptul ca in aceasta situatie nu sunt aplicabile prevederile Ordonantei 27/2002.
Era un jud dus cu pluta, statea la glume cu avocatii parca erau studenti in pauza dintre cursuri.
Consider corecta solutia instantei de fond. CRed ca s-a plecat gresit in formularea actiunii; astfel, aceasta trebuia intemeiata pe contract, dar nu merge sa cerem unei parti a unui contract s afaca ce scrie prin contract si la 1, 2 sau 10 ani dupa ce acest contract a fost reziliat...
De aceea spun ca e corecta solutia data in fond.
Daca voiati sa aveti la baza prevederile contractuale, trebuia sa cereti instantei sa constate data la care s-a reziliat contractul si tot ceea ce mai doreati.
AStfel, nici nu prea aveti ce face cu o hotarare care sa oblige Cosmote sa va dea acele inregistrari; ei vi le pot da si sa mearga inainte cu executarea...
Pana mai faceti un alt dosar, se termina naibii executarea... si pierdeti timp aiurea prin instante... iar aia isi iau banii(daca vor sa va impute mai multe luni de nepalta) sau ce altceva v-ar solicita si ei la randul lor!! :stunned: Ca si cum dv. nu ati facut niciun dosar!
Apropo de acest lucru, cel mai important este ce anume urmariti dv. sa obtineti, de aici trebuie plecat. Iar noi nu stim.
Ideea e sa stiti ce anume sa cereti, caci degeaba aveti dreptate!
Oricum, jenanta lipsa de profesionalism a completului!
Proble cu cosmote
nelush
Buna ziua , am si eu o intrebare. Am avut un contract cu Cosmote, reziliat de catrea Societate la inceputul lui 2007. La finele lui 2006, am sesizat serv. ... (vezi toată discuția)