avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Nu gasesc contractul de ipoteca, dar ipoteca e ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Nu gasesc contractul de ipoteca, dar ipoteca e achitata. Ce trebuie sa fac pentru radierea acesteia din cartea funciara?

Am accesat un credit ipotecar pe care l-am achitat.Nu reusesc sa mai gasesc contractul de ipoteca .Intrebarile mele sint:1.Cum pot sa intru in posesia lui (sau o copie a lui)?
2.Radierea ipotecii se poate face de persoana fizica prin OCPI daca obtin o "declaratie autentica " data de catre banca in fata unui notar public.Cum obtin acea declaratie daca intimpin greutati din partea bancii?
3.Exista sansa ca in acel contract de ipoteca sa fie stabilita si in sarcina cui cade radierea ipotecii?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 12:20, 3 Noiembrie 2011
un exemplar al contractului de ipoteca se gaseste la notarul care l-a autentificat precum si la CF. radierea o face proprietarul imobilului in baza declaratiei autentice facute de catre banca, daca aceasta refuza emiterea sau autentificarea ei puteti sa va adresati instantei de judecata (probabil ca la prima citatie, banca va emite hirtia).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere ipoteca - procedura n_roxxanne n_roxxanne Va rog sa-mi spuneti pasii de urmat pentru radierea ipotecii dupa ce am achitat integral un credit ipotecar la casa.Multumesc frumos. (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca bcr vedea1 vedea1 Buna ziua ! In urma achitarii integrale a unui credit ipotecar de la BCR am solicitat la banca radierea ipotecii care a constituit garantia creditului . De ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca executionala ionicutz ionicutz Buna. ziua. Am urmatoarea problema: in 1995 bunicul meu, decedat intre timp in 2011, a facut un credit ipotecar, pe care nu a reusit sa-l ramburseze. S-a ... (vezi toată discuția)