avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari la ANL
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari la ANL

Buna ziua! Va rog sa ne lamuriti si pe noi in privinta unor situatii: locuim intr-un bloc ANL. Printr-o hartie semnata de catre ADPP ni sa impus sa ne afiliem la o anumita Asoc. de Prop., chiar daca legea zice altceva. Iar dupa luni de zile in care am sesizat nereguli la modul de calcul al datoriilor lunare la Asos. si dat cateva tel. la soc. care emit fact. de utilitati, am facut cerere in numele blocului( conf. art. 10 din legea 230/2007) in care am cerut sa se elibereze copii dupa facturile de utilitati pentru blocul nostru. Si am primit raspuns verbal ca nu ne pot elibera deoarece juristul de la ADPP nu le da voie. Este posibil asa ceva?
Iar a doua problema ar fi: Ca sa primesti repartitie la ANL una din conditii era sa ai loc de munca. Dupa 2 ani de la primit repartia ( contractul de inchiriere este pe 5 ani cu anumite clauze dar nici una cu referire la acest lucru) titularul apart. este disponibilizat, ia somaj, termina somajul, iar in momentul de fata nici el si nici sotia nu realizeaza venituri impozabile. In aceste conditii se incadreaza la subventie agent termic, dar le este teama sa declare la primarie acest lucru ca sa nu-i dea afara din locuinta, ADPP-ul are dreptul sa te de-a afara din locuinta daca nu mai loc de munca cu CIM? Multumim anticipat! Cu respect, locatari bloc ANL.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:41, 6 Noiembrie 2011
Art 10 din l nr 230/2007
Proprietarii au dreptul sa cunoasca taote aspectele ce tin de activitatea asociatiei de proprietari si au acces ,la cerere,la orice document al acesteia

Atentie la provederea legala mentionata "au acces",respectiv este acordat dreptul in favoarea proprietarului sa studieze ,sa parcurga documentele,nu sa solicite copii ale acestora
Nu exista prevedere legal care sa oblige asociatia de proprietari sa elibereze copii ale documentelor interne
Atentie !!! Asociatia de proprietari este pentru proprietarii de apartamente si nu pentru chiriasi.:closedtopic::rtfm::pleasantry:
Si pentru ca proprietarul( ADPP-ul) s-a afiliat la o asociatie de proprietari (numai el putea sa decida afilierea iar chiriasilor sa le aduca numai la cunostinta unde sa achite intretinerea) de ce sa le interzica accesul la facturile de utilitati ?. O fi vreun secret ?. Trebuie sa vorbiti cu proprietarul pentru ca cei de la asociatie asculta de ce spune acesta.
Asta este, chiriasul sta mereu la mofturile proprietarului.:-/
ogra a scris:

Atentie !!! Asociatia de proprietari este pentru proprietarii de apartamente si nu pentru chiriasi.:closedtopic::rtfm::pleasantry:

Intr-o asociatie de proprietari pot fi proprietari de apartamente persoane fizice, proprietari de apartamente persoane juridice, proprietari de spatii cu alta destinatie (ale persoanelor fizice sau juridice), chiriasi persoane fizice sau chiriasi persoane juridice, locatari de tot felul, imputerniciti...
In legea 230/2007 se fac adesea referiri la aceste categorii care au cam aceleasi drepturi si obligatii, cu mici exceptii (dreptul de a candida...).
In situatia descrisa mai sus chiriasii ANL au toate obligatiile si drepturile prevazute in contractele de inchiriere si au dreptul sa ceara, sa solicite explicatii, sa verifice direct sau prin intermedoiul proprietarului (in functie de situatia, contract...) toate aspectele cu privire la asociatie, la facturi, plati...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este diferenta intre asociatia de proprietari si asociatia de locatari(chiriasi)? MCA2014 MCA2014 Ca si chiriasi ai unui bloc ANL nu putem infiinta o asociatie de proprietari pe care sa se factureze apa, gazul de la centrala termica comuna, lumina de pe ... (vezi toată discuția)
Neplata la bloc a cheltuielilor crissy2703 crissy2703 buna ziua as dori sa stiu daca exista vreo solutie legala impotriva rau platnicilor catre asociatia de locatari , altceva decat in instanta. M-ar interesa ... (vezi toată discuția)
Debransare de la sistemul centralizat de incalzire Viviana_C Viviana_C Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: locuiesc intr-un bloc ANL si am dori sa ne debransam ( suntem mai multe apartamente din ... (vezi toată discuția)