avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie apartament

Buna seara!
Am o problema sa ii zic asa legata de un apartament care este al bunicii mele si as dori sa-l trecem pe numele meu. Bani in momentul de fata ca sa fac un act de vanzare cumparare nu prea am,am auzit ca suma este in jur de 1000 de euro. Despre donatie am auzit ceva ca ar fi mai ieftin mai ales daca este facuta intre rude. Daca aveti timp si dorinta de a-mi explica cam cum ar fi cel mai ieftin sa procedez si ce acte sunt necesare. Mentionez ca nu exista riscul unui atac al actului in cazul unei donati deoarece nu este casatorita. Imi imaginez ca este mult de umblat pentru a reusi sa trec casa pe numele meu dar numai vreau sa aman. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 07:15, 25 Septembrie 2008
Atit donatia cit si vinzarea presupun instrinarea imobilului iar cheltuielile sunt aproximativ egale. Aveti la indemina un contract de vinzare cu clauza de inretinere a bunicii urmind ca la decesul ei sa va revina dv. apartamentul, sau daca nu sunt mostenitori rezervatari vi-l poate lasa prin testament autentic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire sau donatie sau alta varianta coldteam coldteam Buna, si multumesc anticipat pt ajutor. In primul rand vreau sa va spun ca ma intereseaza cea mai ieftina varianta. Bunicul meu are o casa (si terenul pe care ... (vezi toată discuția)
Testamentul straty1986 straty1986 buna ziua!! as dori sa aflu ce riscuri am de a fi atacat ,de a pierde bunurile mai exact un apartament lasat prin testament de unchiul meu mie in urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Modalitati de transmitere a proprietatii johnny_1961 johnny_1961 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este cea mai simpla si mai ieftina solutie pentru a face un act cu unchiul meu de la tara pentru a-mi trece in ... (vezi toată discuția)