buna ziua!! as dori sa aflu ce riscuri am de a fi atacat ,de a pierde bunurile mai exact un apartament lasat prin testament de unchiul meu mie in urmatoarea situatie:
unchiul a fost casatorit ,nu are copii ..apartamentul a fost dobandit inpreuna cu sotia care de 2 ani a decedat aceasta lasandu-i unchiului testament s-au ceva de genul pentru partea ei,,unchiu a deschis succesiuna si nu a fost atacat de rudele ei pentru parte dansei asadar el devenind proprietar unic de curand acesta facandu-mi mie testament pentru acest imobil ...poate fi atacat de fratii acestuia?de nepoti??sa-u ce act ma-ti sfatui sa fac sa fie mai sigur ..!!
va multumesc !!stima!
Unchiul poate sa va faca contract de vanzare-cumparare sau donatie. Taxele sunt aproape aceleasi. Orice testament sau donatie , contract de vanzare poate fi atacat in instanta in baza unor probe concludente.
Neavand mostenitorii rezervatari adica sotie, copii sau parinti, unchiul poate testa in favoarea dvs. Faceti l autentic astfel ca sansele de a l ataca in instanta sunt aproape nule. In plus este varianta cea mai ieftina.
Trebuie sa retineti ca in principiu orice act este atacabil ....
Mostenire nepot
gesica
Buna ziua
Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: bunica mea a lasat mostenire mamei si matusii mele (copiii) o casa la curte. Sunt singura fiica a ... (vezi toată discuția)