avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testamentul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testamentul

buna ziua!! as dori sa aflu ce riscuri am de a fi atacat ,de a pierde bunurile mai exact un apartament lasat prin testament de unchiul meu mie in urmatoarea situatie:
unchiul a fost casatorit ,nu are copii ..apartamentul a fost dobandit inpreuna cu sotia care de 2 ani a decedat aceasta lasandu-i unchiului testament s-au ceva de genul pentru partea ei,,unchiu a deschis succesiuna si nu a fost atacat de rudele ei pentru parte dansei asadar el devenind proprietar unic de curand acesta facandu-mi mie testament pentru acest imobil ...poate fi atacat de fratii acestuia?de nepoti??sa-u ce act ma-ti sfatui sa fac sa fie mai sigur ..!!
va multumesc !!stima!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 22:23, 11 Ianuarie 2014
Unchiul poate sa va faca contract de vanzare-cumparare sau donatie. Taxele sunt aproape aceleasi. Orice testament sau donatie , contract de vanzare poate fi atacat in instanta in baza unor probe concludente.
Neavand mostenitorii rezervatari adica sotie, copii sau parinti, unchiul poate testa in favoarea dvs. Faceti l autentic astfel ca sansele de a l ataca in instanta sunt aproape nule. In plus este varianta cea mai ieftina.
Trebuie sa retineti ca in principiu orice act este atacabil ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitati de transmitere a proprietatii johnny_1961 johnny_1961 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este cea mai simpla si mai ieftina solutie pentru a face un act cu unchiul meu de la tara pentru a-mi trece in ... (vezi toată discuția)
Unde pot afla daca o ruda a fost inclusa in testament si daca are si certificat de mostenitor? vlad19722 vlad19722 Buna ziua! O matusa care a decedat a avut 5 hectare teren arabil ale dansei.Matusa nu a avut copii.Suntem mai multi mostenitori care avem dreptul la acest ... (vezi toată discuția)
Mostenire nepot gesica gesica Buna ziua Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: bunica mea a lasat mostenire mamei si matusii mele (copiii) o casa la curte. Sunt singura fiica a ... (vezi toată discuția)