avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vanzare imobil cu sau fara TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vanzare imobil cu sau fara TVA

Societate comerciala detine in proprietate 1 apartament achizitionat in 1998 de la o persoana fizica,normal fara TVA.
Acum societatea vrea sa vanda acest bun imobil tot catre o persoana fizica.Cum art.141.al.2,pct.f, este putin cam ambiguu, va rog sa ma ajutai cu un sfat referitor la aplicarea TVA-ului,sau nu la aceasta vanzare.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: freenicos , utilizator 13:50, 3 Noiembrie 2011
se va plati TVA!
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc mult pentru raspunsuri.....am inteles acum
Cu scuzele de rigoare...dar trebuie sa revin....Deci cladirea este veche,achizitionata fara TVA(deci nu s-a dedus nimic), nu i s-a adus nicio imbunatatire intre timp si acum se vinde la o persoana fizica...Citind mai aprofundat art 141,al.2,pct f....parca totusi ar fi vanzare fara TVA.....Multumesc din nou si astept cu nerabdare mai multe opinii
este vinzare fara tva. Se va face ajustarea tva dedus cf art 149 (in cazul dvoastra nu aveti ce ajusta).

Puteti opta pt taxarea operatiunii, ceea ce nu este avantajos pt dvoastra.
Atentie daca ati facut modernizari pt care s-a dedus tva.

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil catre persoana fizica vlad.aurelia vlad.aurelia Societatea a achizitionat un imobil in 2005 de la o persoana fizica(inainte de aderare) la care nu s-a dedus TVA.Acum acest imobil, va fi vandut tot catre o ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva si/sau notificare chirie crinarug crinarug Am sa va rog sa-mi spuneti parerea Dvs. in urmatoarea problema: In 2006 societatea A (neplatitoare de TVA - deci nu s-a dedus TVA) cumpara teren cu imobil de ... (vezi toată discuția)
Vanzare spatiu comercial theya_05 theya_05 daca o societate vrea sa vanda un spatiu comercial din proprietatea sa,spatiu achizitionat in 2007 de la alta societate,in baza unei facturi cu tva,va factura ... (vezi toată discuția)