avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vanzare imobil catre persoana fizica
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vanzare imobil catre persoana fizica

Societatea a achizitionat un imobil in 2005 de la o persoana fizica(inainte de aderare) la care nu s-a dedus TVA.Acum acest imobil, va fi vandut tot catre o persoana fizica.Intrebarea este daca la vanzarea imobilului pe factura se trece TVA-ul si se colecteaza?Cf.art141 alin (2) lit f din CF eu zic ca nu.
Dar daca imobilul se vinde catre o persoana juridica cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: yolasfinx , utilizator 00:47, 5 Aprilie 2012
Nu conteaza catre cine se vinde, cf art 141, alin 2, lit f vinzarea imobilului este scutita de tva.
Cf art 161 se face ajustare tva dedus, in cazul dvoastra nu aveti ce ajusta.
Atentie insa la modernizarile in valoare de peste 20% din val imobilului, care trebuie ajustate in functie de perioada in care au fost facute cf art 149 sau 161.
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
t.simona, utilizator
Buna ziua! am gasit acest site in timp ce cautam pe google si parca, parca mi-ar rezolva o parte in intrebare/intrebari. daca se poate am si eu un caz asemanator. eu, as dori sa cumpar un imobil de la o societate comerciala, imobilul a fost cumparat in 96-98 de la o pers fizica pe societate. firma de mult este pe zero... nu si-a refacut codurile caen, cred ca ni nu a mai dus bilantzuri.. si ei cam suspendata/inchisa... acum astept situatia ei de la registru comertului. de curnad administratorul societatii a intentat divort, divortul s-a pronuntat dar nu s-a facut partajul, sotia lui nu apare in actele societatii. CUMVA ii revine fostei o parte din imobil??? aceasta este una din intrebari. alta este daca societatea era platitoare de impozit 16% dar nu era platitoare de TVA, in momentul finalizarii actelor firma va trebui sa plateasca acei 16% din c.v. imobilului plus alte taxe cum ar fi TVA? ca sa reactivam firma la registrul comertului ca sa putem vinde imobilul, asta daca este cazul reactivarii.. ce trebuie sa facem? Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra. Va multumesc anticipat si va doresc TOATE CELE BUNE!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinzare aparatament cu sau fara tva? evanca evanca in anul 2008,am cumparat un apartament pe firma la val de 400.000 cu tva de 19%.pe care l-am inchiriat si am incasat chiria cu tva;nu am facut modernizari. In ... (vezi toată discuția)
Vanzare apart cu tva maria_nicoleta9 maria_nicoleta9 Este vorba despre un apart cump pe firma in anul 2005 care a fost supus masurilor de vanzare simplificate - taxare inversa. Acum vreau sa il vand catre o ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu sau fara tva freenicos freenicos Societate comerciala detine in proprietate 1 apartament achizitionat in 1998 de la o persoana fizica,normal fara TVA. Acum societatea vrea sa vanda acest bun ... (vezi toată discuția)