avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Vicii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Vicii

Societatea la care imi desfasor activitatea a comandat unei alte firme prelucrarea unor piese de schimb . Am platit in avans intreaga operatiune, iar la receptionarea lucrarii s-a constatat ca aceste piese folisite la utilajele noastre nu functioneaza asa cum ar trebuie ( au mari abateri). Ne-am adresat societatii respective in vederea remedierii defectiunilor, dar nu am primnit nici un raspuns. In acesta situatie tb. actionati in judecata . Mentionez ca pt. respectiva operatiune de prelucrare am primit o garantie de 6 luni. Ce actiune voi intenta reziliere contract (in fapt aomanda urmata de executare) si restituirea sumei sau alta actiune? este posibila actiunea reedhibitorie chiar daca nu este vorba despre o vanzare cumparare, ci mai degreaba o antepriza?
Va multumesc pt. raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: paul_2008 , utilizator 14:52, 25 Septembrie 2008
Actiune in rezolutiune, cu restituirea pieselor si recuperarea banilor achitati in avans, motivat de existenta viciilor ascunse- termen de invocare 6 luni- si de faptul ca piesele nu pot fi folosite datorita acestor vicii.
Insa, verificati si prevederile contractului.
In actiunea deschisa in instanta voi cere rezilierea sau rezolutiunea contractului (comenzii urmata de executare). Nu ar fi mai pertinenta cererea de reziliere avand in vedere faptul ca trebuia executata repararea pieselor, proprietatea mea si este vb. despre un contract cu executie succesiva? Se poate cere rezilierea cu restituirea sumei achitate pt. vicii sau trebuie formulata actiune in daune pt. vicii?Cu stima si multumiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vicii piese oti oti in cazul in care am achizitionat piese de schimb pt un utilaj doar pe baza de comanda pentru un utilaj pe care angajatii societatii fac montarea pieselor si la ... (vezi toată discuția)
Reclamatie facuta ulterior livrarii Denisa Stanca Denisa Stanca In cazul in care intre 2 societati comerciale nu exista contract, insa exista o comanda ferma, in care este aratat pretul si termenul in care urmeaza sa fie ... (vezi toată discuția)
Inscris sub semnatura privata -inselaciune? maiami maiami as dori sa stiu ce se poate intampla daca am facut un act de mana in urmatoarele conditii: titlu apare contract de vanzare cumparare iar in contract am scris ... (vezi toată discuția)