avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acordare concediu odihna personal din sanatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acordare concediu odihna personal din sanatate

1.Concediu de odihna se poate acorda pt anii anteriori (in cazul in care nu a fost acordat )
2. Daca intr-un an calendaristic au existat si concedii medicale cum se calculeaza nr. de zile de Concediu de odihna .
Cel mai recent răspuns: resurseumanealba , utilizator 14:32, 3 Noiembrie 2011
Codul Muncii:
Art. 144. - (1) Dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor.
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.
Art. 145. - (1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
(3) Sarbatorile legale in care nu se lucreaza, precum si zilele libere platite stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil nu sunt incluse in durata concediului de odihna anual.
Art. 146. - (1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului in anul urmator este permisa numai in cazurile expres prevazute de lege sau in cazurile prevazute in contractul colectiv de munca aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat sa acorde concediu, pana la sfarsitul anului urmator, tuturor salariatilor care intr-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul.
(4) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna divele divele O salariata care-si reia activitatea in ianuarie 2012, dupa efectuarea concediului ptr. cresterea a 2 copii, din perioada august 2007-ianuarie 2012, are ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat alexlipo88 alexlipo88 Stiti daca, concediul de odihna pe anul in curs care nu s-a dat de catre angajator mai poate fi luat anul viitor sau trebuie luat anul asta? Din 22 de zile ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna SIIA SIIA este legal sa fie diminuat concediul de odihna proportional cu zilele de concediu medical avute intr-un an? (vezi toată discuția)