]Buna ziua
Rugamintea mea este sa-mi spuneti la ce se aplica retinerea de 30% din pensie. La pensia neta sau la brut ( pensia este cu putin peste 1000 ron). In decizia pe care am primit-o nu se specifica acest lucru.
Va rog nu ocoliti intrebarea mea.
Multumesc
La pensia neta se aplica retinerea de 1/3. In acest sens, se refera si prevederile art. 409 alin.1 lit.b din Codul de procedura civila , si anume : pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale pot fi urmărite până la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
Multumesc mult pentru raspuns dar, sa stiti ca s-a retinut la o pensie de 1004 ron brut 350 ron (pot confirma cu cuponul de pensie) deci chiar mai mult de o treime. In plus astazi am fost la Casa judeteana de Pensii si mi s-a spus ca retinerea se face la suma bruta (adica la valoarea punctului de pensie inmultita cu cate puncte de au iesit din calcul). Nu am bani ca ar merita sa-i dau in judecata sau poate ca ar trebui sa ma adresez presei. Sincer sunt dezamagita de institutia statului numita Casa Judeteana de Pensii
Imi pare rau pentru ce patiti cu Casa Judeteana de Pensii :(, legea este clara in acest sens se urmareste o cota de pana la 1/3 din pensia neta nu cea bruta.