avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retineri din pensii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retineri din pensii

]Buna ziua
Rugamintea mea este sa-mi spuneti la ce se aplica retinerea de 30% din pensie. La pensia neta sau la brut ( pensia este cu putin peste 1000 ron). In decizia pe care am primit-o nu se specifica acest lucru.
Va rog nu ocoliti intrebarea mea.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mirela onea , utilizator 20:12, 26 Septembrie 2008
La pensia neta se aplica retinerea de 1/3. In acest sens, se refera si prevederile art. 409 alin.1 lit.b din Codul de procedura civila , si anume : pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale pot fi urmărite până la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
Multumesc mult pentru raspuns dar, sa stiti ca s-a retinut la o pensie de 1004 ron brut 350 ron (pot confirma cu cuponul de pensie) deci chiar mai mult de o treime. In plus astazi am fost la Casa judeteana de Pensii si mi s-a spus ca retinerea se face la suma bruta (adica la valoarea punctului de pensie inmultita cu cate puncte de au iesit din calcul). Nu am bani ca ar merita sa-i dau in judecata sau poate ca ar trebui sa ma adresez presei. Sincer sunt dezamagita de institutia statului numita Casa Judeteana de Pensii
Imi pare rau pentru ce patiti cu Casa Judeteana de Pensii :(, legea este clara in acest sens se urmareste o cota de pana la 1/3 din pensia neta nu cea bruta.
Va mai rog inca ceva:
dati-mi un sfat ce sa fac? sa mai merg sa bat la usa directorului si sa cer inca o audienta sau ce mai pot face.
Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indexare pensie handicap,adeverinta completare vechime ionbarbusi ionbarbusi Buna ziua, Sotia este pensionata dinanul 1999/iulie,cu pensie de handicap gradul 3,cuun stagiu de cotizare 16 ani 8luni si 28 zile. Pe parcurs avind drept ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a sanctiunii amenzii dorely688 dorely688 Buna ziua,am o intrebare .Am niste amenzi de circulatie din 2010 si 2011 neplatite integral,pana in 2012 plateam 20 lei pe luna iar din 2013 nu am mai platit ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala grad 3 evamonica_75 evamonica_75 buna as dori sa va pun o intrebare;m-am pensionat de boala cu grad 3 din 18 septembrie 2012si am primit in 18 decembrie 2012 prima data pensie de 440 ron si e ... (vezi toată discuția)