avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Indexare pensie handicap,adeverinta completare vechime
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Indexare pensie handicap,adeverinta completare vechime

Buna ziua,

Sotia este pensionata dinanul 1999/iulie,cu pensie de handicap gradul 3,cuun stagiu de cotizare 16 ani 8luni si 28 zile. Pe parcurs avind drept de munca de (4ore/zi) a mai acumulat inca 4 ani si 10 zile, ce rezula din adeverinta care i s-a eliberat de la firma unde a lucrat. Cei de la casa de pensii au refuzat sa ai primeasca adeverinta sa ai ia in consideratie si aceasta vechime motivindui ca i se va cumula la inplinire varstei de pensionare. mentionez ca desi are o pensie de numai 350 lei nu i-au indexat nici pensia la ultimile rectificari cu inflatia.
V rog sfatuitine ce avem de facut si daca este legal ce raspuns i-au dat cei de la casa de pensii.
VA MULTUMIM ANTICIPAT !
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 00:58, 6 Martie 2014
Perioada lucrata i se valorifica la limita de varsta (art 82 din lege).
Probabil ca pensia care i se cuvine este mai mica de 350 lei si atunci beneficiaza de pensia minima.
Pe cupon e trecuta pensia ( in stanga) si in dreapta diferenta pana la 350 lei.
In stg jos - tot pe cupon e trecut punctajul pe care il are sotia dvs. Daca acel punctaj inmultit cu valoarea punctului de pensie da o valoare mai mica decat 350 lei va primi tot 350 lei pana cand creste valoarea punctului de pensie mult mai mult, astfel ca inmultit cu punctajul pe care il are sa rezulte un nr. mai mare de 350.
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2014
Gabi50, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara - majorare pensie de urmas alinadriana alinadriana buna seara.am si eu o problema..nepoata mea are 17 ani,mama ei a decedat cand ea avea 1 an,primeste pensie de urmas,dar de 7 ani nu i s-a mai majorat pensia.as ... (vezi toată discuția)
Pensii florin sebastian florin sebastian se maresc toate pensiile? daca nu, de ce nu toate? (vezi toată discuția)
O viata muncita pentru 300 de ron pensie ionelushh ionelushh Scuze daca nu am pus intrebarea unde trebuie,dar am nevoie de ajutorul celor care stiu ceva despre pensii. Mama mea este in italia,De fapt suntem cu ... (vezi toată discuția)