avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Persoana juridica ca membru fondator la fundatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Persoana juridica ca membru fondator la fundatie

VREM SA INFIINTAM O FUNDATIE: SE POATE CA UNICUL MEMBRU FONDATOR SA FIE O SOCIETATE COMERCIALA?

ACEASTA VA DONA O SUPRAFATA DE TEREN PENTRU CONSTITUIREA CAPITALULUI SOCIAL:
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 16:41, 3 Noiembrie 2011
Da, se poate
sau putem sa avem un membru fondator unic, dar capitalul social al fundatiei sa fie donat de o societate comerciala, la care unic asociat este acelasi membru fondator?

ce ma intereseaza foarte tare este daca un srl poate dona o parte din active pentru constituirea unui ong. si daca da, in ce conditii? multumesc
Da, si da. Prin contract de donatie la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate comerciala infiintata de asociatie ianliana ianliana cum poate o asociatie sa infiinteze o societate comerciala? cine va avea calitatea de asociat unic sau actionar? e o procedura distincta de infiintarea unui ... (vezi toată discuția)
Majorare patrimoniu initial fundatie Audit Vic Cont Audit Vic Cont Fundatiile constituite conform OG26/2000 pot aduce ,ulterior infiintarii, aporturi noi la patrimoniul constituit initial,inregistrand acest lucru in actele ... (vezi toată discuția)
stie cineva.. Lupisor Lupisor cum as putea sa infiintez o societate comerciala pe langa un ONG? Am o asociatie culturala si as dori sa fac o societate comerciala care sa finanteze ... (vezi toată discuția)