Fundatiile constituite conform OG26/2000 pot aduce ,ulterior infiintarii, aporturi noi la patrimoniul constituit initial,inregistrand acest lucru in actele constitutive ale fundatiei la judecatorie?
Multumesc.
Multumesc.Puteti sa-mi spuneti daca se poate si varianta de constituire initiala a unui patrimoniu mai mare decat minimul impus de lege,varsarea cel putin a minimului pentru constituire,iar ulterior varsarea in mai multe etape a restului de capital (patrimoniu).
Nu am gasit in legislatie ceva referitor la acest lucru.
Nu exista institutia "majorarii" sau "reducerii/ diminuarii" patrimoniului initial al unei asociatii, fundatii sau federatii. Acesta este cel constituit la infiintare si nu mai poate suferi modificari prin vointa fondatorilor sau membrilor. Are cu totul alta natura juridica decat capitalul social al unei societati, unde intr-adevar se pot face majorari sau reduceri de capital. Nici nu prea vad de importanta practica poate avea patrimoniul initial al unui ONG, cat timp e cel putin egal cu minimul impus de lege la data infiintarii organizatiei... Fondatorii / membri pot oricand dona organizatiei noi sume si bunuri daca vor, de retras nu pot ca si aportul initial si cotizatii, contributii ulterioare au regim juridic de tip donatie si nu genereaza vreun drept de creanta nici vreun alt drept in raport cu asociatia, cum e aportul la capital prin detinere de parti sociale sau actiuni in cazul societatilor "comerciale" guvernate de Legea 31 / 1990
Fondare ong
ContSters287851
Va retin atentiu cu urmatoarele intrebari:se poate infiinta un ONG de catre o singura persoana sau de cate persoane este nevoie minim?Daca sunt mai multe ... (vezi toată discuția)