@l-Ana Maria,
Tu, in calitate de procuror, trebuie sa intocmesti actul de sesizare a instantei, dupa ce ai terminat urmarirea penala impotriva ucigasului lui Ion.Mai trebuie, de asemenea, sa iti sustii acuzatia impotriva ucigasului.
Aduni probe impotriva lui, pe baza carora il trimiti in judecata pentru infractiunea de omor.
Cred insa ca trebuie sa-ti folosesti si imaginatia, fiind vorba despre un ,,proces literar,,.
Nu cred ca profesoara ta are pretentia sa cunosti in detaliu modul de desfasurare a unui proces...daca ai vazut si niste filme politiste, ai mai si citit cate ceava...poti.
Fiindca rolul unui procuror in proces este complex si nici nu cred ca are sens sa folosesti termeni strict de specialitate.
Poti aminti, de pilda, faptul ca ucigasul beneficiaza de si de unele circumstante atenuante( adica cele care ii atenueaza din pedeapsa), datorita faptului ca victima fusese gasita la sotia lui.Cum ar veni, crima s-a petrecut din gelozie , deci a exista o provocare....
depinde si cum vezi tu toata povestea, ce parere ai , avea George dreptate sa ucida? ar fi putut sa nu ucida fiind date imprejurarile? crezi ca orice barbat in situatia data ar fi ucis? Cat de mult il acuzi si cam cat il aperi? Cam ce pedeapsa crezi ca merita? etc.....
Acest proces literar e foarte important,de aceea profesoara are pretentia sa ne interpretam,si sa ne intram in rol cat mai bine.Am mai avut asemenea procese dar atunci a fost avocat al apararii,am avut foarte multa treaba si nu imi mai amintesc cum s-a prezentat atunci cazul.
Va multumesc foartemult:)
P.s:Multumesc lui Alex Munteanu in special pentru timpul alocat,ajutorul mi-a fost de mare folos:)
Ma mira faptul ca profesoara ta a propus un proces impotriva lui Ion, care s-ar face vinovat de sinuciderea Anei. Ar fi mai normal sa va fi dat tema de care vorbea dna. legally_aid si anume uciderea lui Ion de catre Gheorghe.Ar fi mai multe de spus pe partea aceasta ca si procuror decat despre sinucidere.