avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Proces
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Proces

Sunt eleva in clasa a 10 si la scoala trebuie sa facem un "Proces Literar",iar eu sunt procurorul.A-si avea nevoie de putin ajutor deoarce nu stiu cum ar trebui sa prezint vcazul,am cautat exemple pe internet,dar nu am gasit nimic...Ma poate ajuta cineva?Va rog:)
Cel mai recent răspuns: alexandrugroza , utilizator 14:18, 6 Noiembrie 2011
@l-Ana Maria,

Tu, in calitate de procuror, trebuie sa intocmesti actul de sesizare a instantei, dupa ce ai terminat urmarirea penala impotriva ucigasului lui Ion.Mai trebuie, de asemenea, sa iti sustii acuzatia impotriva ucigasului.
Aduni probe impotriva lui, pe baza carora il trimiti in judecata pentru infractiunea de omor.
Cred insa ca trebuie sa-ti folosesti si imaginatia, fiind vorba despre un ,,proces literar,,.
Nu cred ca profesoara ta are pretentia sa cunosti in detaliu modul de desfasurare a unui proces...daca ai vazut si niste filme politiste, ai mai si citit cate ceava...poti.
Fiindca rolul unui procuror in proces este complex si nici nu cred ca are sens sa folosesti termeni strict de specialitate.
Poti aminti, de pilda, faptul ca ucigasul beneficiaza de si de unele circumstante atenuante( adica cele care ii atenueaza din pedeapsa), datorita faptului ca victima fusese gasita la sotia lui.Cum ar veni, crima s-a petrecut din gelozie , deci a exista o provocare....
depinde si cum vezi tu toata povestea, ce parere ai , avea George dreptate sa ucida? ar fi putut sa nu ucida fiind date imprejurarile? crezi ca orice barbat in situatia data ar fi ucis? Cat de mult il acuzi si cam cat il aperi? Cam ce pedeapsa crezi ca merita? etc.....
Acest proces literar e foarte important,de aceea profesoara are pretentia sa ne interpretam,si sa ne intram in rol cat mai bine.Am mai avut asemenea procese dar atunci a fost avocat al apararii,am avut foarte multa treaba si nu imi mai amintesc cum s-a prezentat atunci cazul.
Va multumesc foartemult:)

P.s:Multumesc lui Alex Munteanu in special pentru timpul alocat,ajutorul mi-a fost de mare folos:)
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2011
l-anamaria, utilizator
Nu ai de ce sa imi multumesti.

Nu uita ca dupa ce iti expui acuzarea trebuie sa adaptezi pledoarie in functie de ce spune apararea si ce spun martorii. Sa contesti atat apararea cati si marturiile care nu convin acuzarii.
Ma mira faptul ca profesoara ta a propus un proces impotriva lui Ion, care s-ar face vinovat de sinuciderea Anei. Ar fi mai normal sa va fi dat tema de care vorbea dna. legally_aid si anume uciderea lui Ion de catre Gheorghe.Ar fi mai multe de spus pe partea aceasta ca si procuror decat despre sinucidere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces literar - avocatul lui ion LuciTls LuciTls Salut! Sunt in clasa a 10-a,iar pentru scoala avem de facut un proces literar pe baza romanului Ion de Liviu Rebreanu.Am vazut ca a fost postata o intrebare de ... (vezi toată discuția)
Proces literar - avocatul acuzarii lui ion Florina347 Florina347 Salut! Sunt in clasa a 10-a,iar pentru scoala avem de facut un proces literar pe baza romanului Ion de Liviu Rebreanu.Am vazut ca a fost postate 2 intrebari de ... (vezi toată discuția)
Cine este prezent la un proces juridic? AlexOlaru AlexOlaru Buna ziua, sunt nou in comunitatea asta si am nevoie de ajutor. Am de facut un proces literar la un roman, mai exact Ion de Liviu Rebreanu si nu stiu cum sa ... (vezi toată discuția)