daca un baiat si o fata cumpara un apartament
in cota parte, adica 50%baiatul si 50%fata......
peste 1 an se casatoresc(devin familie)
iar peste 4 ani fata moare in accident
nu au copii;
intrebarea este:
cine are dreptul asupra cotei din apartament,?
Cota de 50 % a fetei ce intra in masa succesorala, va fi mostenita de sotul supravietuitor in concurs cu alte clase de mostenitori, daca exista.
"Sotului supravietuitor ii revine:
- in concurs cu ascendentii privilegiati si colateralii privilegiati ai defunctului, atunci cand vin impreuna la mostenire, indiferent de numarul acestora, 1/3 din mostenire;
- in concurs fie doar cu parintii defunctului sau unul dintre acestia, fie doar cu fratii sau surorile defunctului ori descendentii acestora, indiferent de numarul lor, 1/2 din mostenire;
- in concurs cu ascendentii ordinari (mostenitorii din clasa a treia) sau cu colateralii ordinari (mostenitorii din clasa a patra), in ambele cazuri, indiferent de numarul acestora, 3/4 din mostenire;
- in ipoteza in care nu exista mostenitori legali in nici una din cele patru clase si nu exista nici mostenitori testamentari, sotul supravietuitor va culege intreaga mostenire"
Fara mostenitori
getvoi
Buna ziua!Eu si sotul meu suntem casatoriti de 30 de ani si suntem coproprietarii unui apartament si nu avem copii.In cazul in care ar ramane unul singur in ... (vezi toată discuția)
Casatoria
menacao
buna ziua!,m-am recasatorit in anul 2004,sotia mea avea o casa construita din 1985,in 2008 am renovat in intregime casa(casa fiind trecuta pe numele ei),as ... (vezi toată discuția)