avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită probleme cu datorii mai vechi
Discuție deschisă în Executare silită

probleme cu datorii mai vechi

Buna ziua!
Am o problema si sper ca voi afla un raspuns cu ajutorul dumneavoastra. Problema incepe in anii 2003-2004 cand parintii mei au refuzat sa mai plateasca gunoiul intrucat la 2 case distanta zaceau mormane de gunoi. Dupa ce au facut o groaza de reclamatii , nimeni nu a facut nimic. Asa ca tatal meu s-a intrebat daca e corect sa plateasca gunoiul pe care il are langa casa si datorita caruia nu putea sa lase nici geamurile deschise vara.
Am inteles ca atunci primaria se ocupa cu asa ceva. Minunea a venit mai tarziu cand o alta firma din braila a preluat aceasta sarcina si au adunat gunoiul. S-a facut contract si de atunci parintii au platit gunoiul asa cum se cade.
Au primit o scrisoare cum ca sunt datori pt anii 2003-2004 acum 4 ani( in 2007).Stiu ca s-a dus la sediu , a vorbit acolo si de atunci nu a mai zis nimeni nimic. Asta pana acum cand am primit o adresa de infiintare a popririi si ca vor retrage o suma consistenta de bani ca urmare a neplatii din acel an.
Acum sincer nu stiu cum sa procedam; stiu ca o datorie mai veche de 5 ani se prescrie iar aici e vorba de 7 ani. Plus ca nu mi se pare corect sa platesti pentru un serviciu care nu ti-a fost onorat.
Parintii mei sunt oameni corecti si nu au mai avut probleme de acest fel.
Un sfat ne-ar fi de mare ajutor.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ixor , utilizator 13:17, 16 Decembrie 2011
Prescriptia dreptului este de 3 ani !
ixor a scris:
"....Asta pana acum cand am primit o adresa de infiintare a popririi si ca vor retrage o suma consistenta de bani ca urmare a neplatii din acel an."


Viata bate filmul...pentru ca, un contract de prestari servicii, nu este "titlu executoriu" iar daca impotriva parintilor dvs. nu a existat o hotarare judecatoreasca prin care acestia sa fie obligati la plata acelui serviciu, poprirea despre care ne spuneti nu este legala.

stiu ca o datorie mai veche de 5 ani se prescrie iar aici e vorba de 7 ani.


Corect: conform disp. art.405 (1) dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel.....
(2) Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita."

Imi pare a fi dubioasa acea adresa de infiintare a popririi.

Formulati o contestatie la executare (art.399 c.proc.civ. si urm.) si invocati-dupa caz (va trebui analizat titlul- ipotetic- executoriu) prescriptia dreptului de a cere executarea silita.







Pentru infintarea popririi este nevoie de un titlu executoriu.Din relatarea dvs nu reiese faptul ca parintii au fost dati in judecata si ca impotriva lor ar exita o hotarare judecatoreasca definitiva si executorie.Faceti contestatie la executare motivand in primul rand lipsa titlului executor si prescscriptia care a operat de mai bine de patru ani.
Succes !
Multumesc tuturor pentru sfaturi.
Buna ziua!
Am primit raspuns in urma depunerii contestatiei.
" in ceea ce priveste suspendarea Adresei de infiintare a popririi nr.6460/42/2011,se poate face conform art.143 pct.(1),(2),(3),(4),(4'),(5),(6), din O.G.nr.92/2003,in functie de situatia pe care o invocati".
Acum trebuie sa ma interesez sa vad in ce consta acel articol. Orice sfat mi-ar fi de ajutor
Din ce am citit pe internet acel articol face referire la bunuri imobiliare ceea ce nu e cazul la noi. Nu prea inteleg referirea la acel articol
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2011
ixor, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu mihaiclaudiugabriel mihaiclaudiugabriel Pe data de 05.01.2016 am primit o instiintare privind masura popririi pe o treime din salariu pentru un contract de credit la un IFN din 27,03,2008. pot face o ... (vezi toată discuția)
Prescriptie executare silita george10 george10 V-as ruga daca m-ati putea lamuri, in privinta unei decizii de executare silita,care este durata in care decizia se poate anula (vezi toată discuția)
Contestatie la executare tardiva geo-vem geo-vem Ce sansa ori prin ce metoda, mai am sa ma opun unei executari daca am sarit din termen,si clar ar fi respinsa ca tardiva?As putea cu ocazia infiintarii popriri? (vezi toată discuția)