avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Afisarea procesului verbal de contraventie la ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Afisarea procesului verbal de contraventie la domiciliul contravenientului

Ordonanta 2/2001 prevede:

Art. 27. - Comunicarea procesului-verbal si a instiintarii de plata de face prin posta, cu aviz de primire, sau prin afisare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces-verbal semnat de cel putin un martor.

Cod procedura penala spune ca:

Sectiunea III - Declaratiile martorilor

Art. 78 - Martorul

Persoana care are cunostinta despre vreo fapta sau despre vreo imprejurare de natura sa serveasca la aflarea adevarului in procesul penal poate fi ascultata in calitate de martor.

Sectiunea VI - Martorii asistenti

Art. 92 - Prezenta martorilor asistenti
Cand legea prevede ca la efectuarea unui act procedural este necesara prezenta unor martori asistenti, numarul acestora trebuie sa fie de cel putin doi.
Nu pot fi martori asistenti minorii sub 14 ani, persoanele interesate in cauza si cei ce fac parte din aceeasi unitate cu organul care efectueaza actul procedural.

Art. 93 - Stabilirea identitatii martorilor asistenti
Organul care procedeaza la efectuarea unui act procedural in prezenta martorilor asistenti este obligat sa constate si sa consemneze in procesul-verbal pe care il incheie date privind identitatea martorilor asistenti, mentionand si observatiile pe care acestia au fost invitati sa le faca cu privire la cele constatate si la desfasurarea operatiilor la care asista

Raspundeti-mi urmatoarele :
1. persoana care asista la afisare ce calitate are?????
2.poate fi numita martor atata timp cat nu stie nimic despre cum a fost savarsita contraventia?????
3.pote fi numit martor asistent........daca da cpp spune ca la intocmirea actelor procedurale politia trebuie sa puna 2 martori asistenti?????
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 21:23, 15 Decembrie 2011
Persoana desemnata sa afiseza procesul verbal la domiciliul contravenientului, se deplaseaza la adresa acestuia in vederea inmanarii. Daca, contravenientul nu doreste primirea lui sau nu se afla la domiciliu, procesul verbal se va afisa la loc vizibil. In acest caz se va intocmi un proces verbal in prezenta unui martor. Martorul atesta numai faptul ca procesul verbal a fost afisat.
nu m-ai inteles..................ti-am dat definitia martorului................dace e cum zici tu inseamna ca persoana are calitate de martor asistent/...........deci politia trebuie sa puna obligatoriu 2 martori asistenti
In speta dvs. este vorba de afisarea unui proces verbal de contraventie. Nu se aplica prevederile codului de procedura penala.
In ceea ce priveste contraventia, se aplica Ordonanţă nr. 2 din 12/07/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, publicata in MO 410/2001 care prevede:

Art. 27. - Comunicarea procesului-verbal şi a înştiinţării de plată de face prin poştă, cu aviz de primire, sau prin afişare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operaţiunea de afişare se consemnează într-un proces-verbal semnat de cel puţin un martor.

Daca ar fi fost vorba de o procedura penala ( proces verbal de confruntare, proces verbal de cercetare la fata locului, proces verbal de reconstituire, etc), se facea aplicarea codului de procedura penala.
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2011
TDorina, utilizator
draga mea........la intocmirea unui pv de contraventie lege prevede un martor asistent,in unele cazuri stiute....................cum ramane cu aplicarea cpp??????
Studiati ordonanta 2/2002 si o sa observati aplicativitatea acestui act normativ.
Tonul dvs. lasa de dorit.

Alte discuții în legătură

Pv contraventie maria-s maria-s In 26 octombrie 2015 seara am gasit in parbrizul masinii o invitatie la sediul Politiei Locale prin care mi se aducea la cunostinta faptul ca am parcat ... (vezi toată discuția)
Afisarea procesului-verbal de contraventie la domiciliu Florian C Florian C Buna ziua! Am o problema cu un pv de contraventie de care am aflat dupa un an cand m-am dus sa platesc impozitul. Am aflat ca am de platit o amenda pentru ... (vezi toată discuția)
Refuzul primirii procesului verbal: consecinte simona lorenada ghimpau simona lorenada ghimpau Ordonanta nr. 2/2001 (actualizata), privind regimul juridic al ... (vezi toată discuția)