avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intortocheate sunt caile...legislatiei !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intortocheate sunt caile...legislatiei !

buna dim.,ziua, seara(in functie de ora la care cititi)!
Avem urm situatie:
in urma cu trei ani tatal meu deschide succesiune dupa bunicul(tatal lui),pentru a obtine pamantul de sub casa construita in 1960 impreuna cu mama (decedata in 1982),cu acordul bunicului fireste.Din cauza unei matusi(sotia unuia dintre fratii morti ai tatalui)careia i s-a nazarit dupa 50 ani ca vrea si ea din locul de casa al tatei,nu am reusit sa facem tranzactie ,fiind obligati sa ne plimbam prin tribunal aproape doi ani.Intr-un final s-a terminat procesul , tata obtinand terenul de sub casa.Din pacate a murit cu o zi inainte de a primi sentinta.
Tot din pacate nu am observat atunci ca pe sentinta erau gresite numele matusii rea voitoare si a uneia din cele doua fiice ale ei (citate toate trei in proces ca si mostenitoare ale unchiului).
Trebuie sa mentionez ca la dosar am depus copii dupa toate actele necesare-cert.de nastere, de casatorie, de divort al uneia din verisoare-deci a fost greseala grefierului de redactare.
Cum procedam acum sa recuperam cheltuielile de judecata de la matusa resp., cheltuieli trecute pe sentinta definitiva si irevocabila primita ?
Cel mai recent răspuns: coman maria , utilizator 11:38, 4 Noiembrie 2011
faceti cerere de indreptare a erorii materiale; se adreseaza instantei care a dat hotararea resp; nu veti plati cheltuieli de judecata.
coman maria a scris:

buna dim.,ziua, seara(in functie de ora la care cititi)!
Avem urm situatie:
in urma cu trei ani tatal meu deschide succesiune dupa bunicul(tatal lui),pentru a obtine pamantul de sub casa construita in 1960 impreuna cu mama (decedata in 1982),cu acordul bunicului fireste.Din cauza unei matusi(sotia unuia dintre fratii morti ai tatalui)careia i s-a nazarit dupa 50 ani ca vrea si ea din locul de casa al tatei,nu am reusit sa facem tranzactie ,fiind obligati sa ne plimbam prin tribunal aproape doi ani.Intr-un final s-a terminat procesul , tata obtinand terenul de sub casa.Din pacate a murit cu o zi inainte de a primi sentinta.
Tot din pacate nu am observat atunci ca pe sentinta erau gresite numele matusii rea voitoare si a uneia din cele doua fiice ale ei (citate toate trei in proces ca si mostenitoare ale unchiului).
Trebuie sa mentionez ca la dosar am depus copii dupa toate actele necesare-cert.de nastere, de casatorie, de divort al uneia din verisoare-deci a fost greseala grefierului de redactare.
Cum procedam acum sa recuperam cheltuielile de judecata de la matusa resp., cheltuieli trecute pe sentinta definitiva si irevocabila primita ?

Te contrazic, coman maria! Esti atat de alabmicata in expunere, incat niciun profesionist in materia supusa atentiei nu va intelege exaxct ceea ce nu stii sa scrii... Altfel, terenul aferent constructiei nu ar fi trebuit sa faca obiectul vreunei actiuni de acest fel!
Buna ziua,
Domnule utilizator-tudorioan- daca eu sunt atat de ALAMBICATA (corect !) in expunere , in ce ma contraziceti ?!
Doamna sau domnisoara utilizator - mariana_en -VA MULTUMESC ft.mult pt.raspunsul d-voastra (suficient si clar pt.mine)si va declar "profesionist in materia supusa atentiei ", care a-ti inteles"exaxct ceea ce eu nu stiu sa scriu".
O zi buna tuturor !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soțul mătușii mele a decedat în urma ei. am drept de moștenire la imobilul în care au locuit aproximativ 23 de ani? unchiul are doi copii din căsătoria anterioară moulinrouge moulinrouge Buna ziua! Matusa mea a decedat in urma cu 6 luni. Ea a fost casatorita cu unchiul meu, timp de 15 ani. In acest timp, ei au locuit impreuna in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu testament: de ce cheamă notarul din nou unul dintre moștenitorii rezervatari, dacă amândoi dăduseră declarație de renunțare? Keyla Keyla Expun cat pot de scurt situația: in 2005 bunicul moare,se dezbate succesiunea,iar tatăl meu și unchiul meu ( fratele tatei) renunță la toate bunurile in ... (vezi toată discuția)
Sentinta schimbata in italia 0vidiuS 0vidiuS Am sentinta din Romania de divort,definitiva si irevocabila.Conform acesteia,am 100% inredintat baiatul minor.Fosta sotie,reuseste in Italia sa modifice ... (vezi toată discuția)