avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire cont
Discuție deschisă în Executare silită

poprire cont

buna ziua,
In cazul in care exista o poprire pe un cont in cat timp de la incasarea banilor banca are obligatia sa vireze respectiva suma in contul executorului?Pentru ca banca sa permita retragerea de numerar pentru salarii este necesar acordul executorului judecatoresc?

Cel mai recent răspuns: sgabriel , utilizator 21:43, 3 Noiembrie 2011
Din cate stiu este vorba de contul curent al firmei respective,nu de contul de salarii.Nu mi se pare normal termenul de asteptare pt ca banca sa faca viramentul banilor in contul executorului (reamintesc ca banii au stat aproximativ 30 de zile in cont ).Poate fi banca trasa la raspundere in vreun fel sau este acoperita de lege?
sgabriel a scris:

Din cate stiu este vorba de contul curent al firmei respective,nu de contul de salarii.Nu mi se pare normal termenul de asteptare pt ca banca sa faca viramentul banilor in contul executorului (reamintesc ca banii au stat aproximativ 30 de zile in cont ).Poate fi banca trasa la raspundere in vreun fel sau este acoperita de lege?

Tertul poprit raspunde conform disp. art.460 c.proc.civ..Nu cunosc situatia dvs. in amanunt insa...intr-un final, tertul poprit ar putea fi amendat sau executat silit-dupa caz.
La dvs. insa...parca, s-a validat poprirea? Daca raspunsul este da, atunci...executati tertul poprit!

Poprirea a fost validată de banca,chiar au virat o suma modica,20 lei, in contul executorului.problema este ca sumele mult mai mari "a uitat" sa le vireze pana respectivul a retras banii , motivând ca ar fi pentru plata salariaților.banuiala mea este ca este favorizat de un functionar al băncii respective.ideea este dacă pot actiona împotriva băncii sau legea românească permite ocolirea acestor popriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu girant jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Vreau sa va intreb daca un executor judecatoresc poate cere societatii unde lucreaza salariatul infiintarea popririi pe 1/3 din veniturile sale ... (vezi toată discuția)
Lamurire indisponibilizare/blocare cont bancar leus leus Va rog o parere in ceea ce priveste indisponibilizarea unui cont bancar: -daca legea dispune ca executorul judecatoresc emite o adresa prin care banca sa ... (vezi toată discuția)