avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce contract colectiv de munca trebuie trecut in CIM?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce contract colectiv de munca trebuie trecut in CIM?

Suntem o societate de numai 4 angajati.
Activitatea noastra de baza este cod CAEN 4690 comert a diferite produse. Dorim sa intocmim un CIM pentru agent vanzari si nu stiu ce contract colectiv de munca este valabil ca sa il trecem in CIM.
In CIM ,trebuie completate date referitoare la contractul colectiv de munca:
" N Dispoziţii finale
Prevederile prezentului contract individual de munca se completează cu dispoziţiile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii şi ale contractului colectiv de munca aplicabil încheiat la nivel naţional, înregistrat sub nr. ...../....... la Inspectoratul teritorial de muncă a judeţului/municipiului .........................../Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale."
In conditiile in care societatea nu are si nu are obligatia de a intocmi acest contract colectiv de munca dar nici nu mai exista CC la nivel national ce trebuie sa completam la acest punct ?
Multumesc anticipat pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: florinita , utilizator 12:14, 4 Noiembrie 2011
Puteti trece CCM la nivel de ramura comert înregistrat la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale cu nr. 42/01/11.02.2010 ... aveti grija ca acesta ii va expira perioada de valabilitate ... dupa 01.01.2012 , ar trebui sa se incheie ccm la nivel de sector de activitate

Puteti sa nu treceti nimic la acea clauza, urmand ca la intrarea in vigoare a noului CCM la nivel de sector de activitate sa incheiati acte aditionale la c.i.m. prin care se completeaza lit. N din c.i.m. cu ccm aplicabil....
Prevederile prezentului contract individual de munca se completează cu dispoziţiile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii.
Restul fie il barati, fie il lasati necompletat.
Multumesc mult!
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate ccm la nivel de ramura Gabriela Somesan Gabriela Somesan Buna ziua As dori sa stiu daca CCM la nivelul ramurii comert mai este valabil sau nu . Contractul (Contract nr. 42 din 11/02/2010 Publicat in Monitorul ... (vezi toată discuția)
Salariul compensatoriu. cand justitia face dreptate dupa legie " surda si oarba" GabrielaBucur GabrielaBucur Am mai postat pe 27 martie. In iunie 2009 am fost disponibilizata cu articolul 65 (1) din CIM in decembrie am chemat in jutegata firma pentru neplata ... (vezi toată discuția)
Societatile care nu au ccm(cu mai putin de 21 salariati) nu sunt obligate la plata saariului compensator? ralucat32 ralucat32 Buna ziua. Va rog sa imi raspunde-ti la aceasta intrebare. Am mai postat-o dar nu am primit raspuns daca este sau nu obligata societatea. In urma ... (vezi toată discuția)