avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale despre legea 8/1996
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

despre legea 8/1996

am rugamintea daca mi se poate explica conform legii 8/1996 referitor la CREDIDAM societatile sint obligate sa plateasaca acel drept al autorilor fiindca cei de la audiovizual spun ca nu este legal si as avea nevoie de un sfat.
Cel mai recent răspuns: Alina Tabara , Consilier juridic 18:50, 26 Septembrie 2008
Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi (CREDIDAM) este instituţia îndreptăţită să strîngă taxe de la toţi utilizatorii de înregistrări din domeniul audiovizual. Spectrul de acţiune este extrem de larg, începînd cu societăţile de televiziune, de transmisie prin cablu, radiouri, şi pînă la unităţile care folosesc prestaţiile artiştilor interpreţi înregistrate pe fonograme sau audiovizuale, în aşa-numitul „domeniu ambiental“: hoteluri, restaurante, baruri, spectacole, tîrguri şi expoziţii, sport şi agrement, discoteci, transporturi ş.a., atît din mediul urban, cît şi din cel rural. Constituit în 1996, ca asociaţie privată, CREDIDAM reprezintă interesele artiştilor interpreţi români şi străini. Obiectul activităţii sale este colectarea şi repartizarea banilor cuveniţi acestora, proveniţi din difuzarea înregistrărilor comerciale pe teritoriul României de către posturile de radio, TV, cablu, cinematografice, în restaurante, hoteluri, discoteci ş.a.
deci sa inteleg un bar amarat de cartier fiindca foloseste televizorul este obligat sa plateasca odata taxa radio tv apoi cablu apoi audiovizualul si in cele din urma si acest CREDIDAM?si banuiesc ca taxa e aceiasi cu un restaurant mare?e absurd atitea taxe.dar daca poate sa demostreze ca nu foloseste televizorul?ei s-au luat numai dupa faptul ca in certificatul fiscal la codul caen are baruri?si de exemplu o societate care a avut deschis bar dar acum e inchis ce se poate face?
vorbiti de licenta neexclusiva,

trebuie sa va spun ca ei impun anumite procente din bilete (in cazul discotecilor) iar in cazul dumneavoastra din incasari consumatie

acest procent este in functie de tipul de unitate, suprafata , capacitatea localului, etc...
acest procent este stabilit in Legea 8/ 1996

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credidam alexia_sara13 alexia_sara13 O televiziune poate fi obligata de catre Credidam sa incheie o licenta neexclusiva de radiodifuzare a fonogramelor precum si sa plateasca remuneratiile ... (vezi toată discuția)
Taxa ucmr - ada pentru tv in magazin BudauMonica BudauMonica Lucrez la o societate ce comercializeaza bauturi alcoolice, tigari si ceva snaks-uri. Societatea detine un televizor pe cablu ce e pornit in permanenta pe ... (vezi toată discuția)
Legalitate solicitare licenta pentru muzica ambientala ovi47 ovi47 Buna ziua, Intr-un salon de infrumusetare este un televizor(cu contract televiziune prin cablu).Zilele trecute,in timp ce se asculta muzica pe un post de ... (vezi toată discuția)