avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... eroare materiala sau abuz
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

eroare materiala sau abuz

Dacă un procuror de judecătorie se pronunță pentru o infracțiune ce tine de competenta tribunalului și pe fond judecătorul hotăraște definitiv și irevocabil ca ordonanța data de procuror este temeinica și legala se poate cere îndreptarea erorii materiale?

Este sau nu abuz in serviciu?

Recurs conform noilor prevederi nu se poate face... ce pot face totuși?



Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2011
justlegal, utilizator
Cel mai recent răspuns: justlegal , utilizator 08:00, 10 Noiembrie 2011
ba da, poti sa faci plangere penala impotriva oricarui magistrat :) poti sa vii si tu aici: www.avocatnet.ro/content/for...
de asemenea este indicat sa faci public cazul: mass-media... ziare... televiziuni...
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2011
Gabriela Mihai, Avocat
avocat_eva_carbunaru a scris:

Abuz in serviciu nu are cum sa fie. Subiectul activ al infracțiunii este calificat: functionar public sau functionar. Or, magistratii nu au statut de functionar public si nici functionari nu sunt. Ei sunt reprezentantii statului care exercita puterea judecatoreasca.


NU este adevărat conform codului penal actual (si viitor)
ART. 147 Prin "funcționar public" se înțelege orice persoana care exercita permanent sau temporar, cu orice titlu, indiferent cum a fost investita, o însărcinare de orice natura, retribuita sau nu, in serviciul unei unități dintre cele la care se refera art. 145. Prin "funcționar" se înțelege persoana menționata in alin. 1, precum si orice salariat care exercita o însărcinare in serviciul unei alte persoane juridice decât cele prevazute in acel alineat.
ART. 145 Prin termenul "public" se înțelege tot ce privește autoritățile publice, instituțiile publice, instituțiile sau alte persoane juridice de interes public, administrarea, folosirea sau exploatarea bunurilor proprietate publica, serviciile de interes public, precum si bunurile de orice fel care, potrivit legii, sunt de interes public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzul în serviciu versus neglijenþa în serviciu amcteam amcteam Rog frumos sa-mi explice si mie cineva avizat care este diferenta corecta dintre aceste 2 infractiuni. (vezi toată discuția)
Favorizarea infractorului ContSters146145 ContSters146145 Sunt intrunite conditile esentiale pentru infractiunea mai sus enuntate: Unui expert criminalist i s-a incredintat spre solutionare o expertiza intr-o ... (vezi toată discuția)
Pot chema in judecata urmatoarele institutii si persoane? justice123 justice123 1. Parchetul de pe langa judecatoria sectorului n si procuroarea x impreuna cu sefii acesteia y 2. Sectia de politie n si functionarii x si y 3. ITM 4. ... (vezi toată discuția)