avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prescrierea amenzilor de circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prescrierea amenzilor de circulatie

Va salut si imi cer scuze daca am postat unde nu trebuie.

Acum 2 ore am luat amenda de circulatie pentru ca aveam ITP-ul expirat la masina,(mentionez ca am primit si PV-ul) amenda este destul de mare pentru venitul meu (1000RON) , am tot cautat pe tot felul de forumuri dar am gasit tot felul de variante, ba ca se prescriu in 30 de zile 6 luni,1 an, 2 ani, 5 ani.

Intrebarea mea este, SE PRESCRIU SAU NU ACESTE AMENZI ? si daca da in cat timp.
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 06:15, 4 Noiembrie 2011
Da, se prescriu...Intrucat ati primiti si procesul verbal de contraventie, in termen de 5 ani.. Daca nu l-ati fi primit, in termen de 30 zile....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala Zoltan K Zoltan K In cursul zilei de 29 august am primit de la primarie, o scrisoare din care a rezultat ca am fata de bugetul local o amenda de circulatie in valoare de 300 ... (vezi toată discuția)
Repunere in termen vasilica52 vasilica52 Va rog sa ma ajutati cu o lamurire legata de urmatoarea situatie In aprilie 2012 am fost oprit de un echipaj de politie pt ca nu aveam in functiune luminile ... (vezi toată discuția)
Plângere amendã politia rutiera mariusionutz mariusionutz Buna ziua, Astazi 09.02 am primit o amenda din partea politiei rutiere.am semnat procesul insa la un interval de o ora am citit mai bine pv si am constatat ca ... (vezi toată discuția)