avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Neplata credit fara garantii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Neplata credit fara garantii

Detin un credit la [banca] din 2008, si pana in 2010 luna iunie am reusit sa platesc ratele la zi, asta datorita faptului ca aveam un loc de munca. De atunci si pana acum nu am mai platit deloc nici o rata. Au inceput sa ma sune pe telefon cv functionari de la o firma de recuperare in primele 3 luni de restanta insa pana ieri nu m-a mai sunat nimeni. Am primit un telefon ieri si mi s-a zis ca am o restanta de 7600 de lei adunata de 400 si ceva de zile de neplata. mi s-a spus sa ma duc sa platesc suma de 1000 de lei pana in data de 15 noiembrie, insa nu pot plati pt ca nu detin aceasta suma si nu am un loc de munca. Mentionez ca nu am girat cu nici o garantie la acest credit si nu detin nimic pe numele meu, practic tot ce am sunt hainele de pe mine si atat. In prezent locuiesc cu parintii si as vrea sa stiu ca daca se ajunge la executare silita pot executorii sa puna sechestru pe bunurile din casa? s-au ce se intampla daca nu pot nici cum sa mai platesc acest credit. Astept raspunsul d-voastra cat mai repede posibil pt a sti ce sa fac mai departe. Cu Stima Ciprian Pasca
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Iuliana lUMINITA Mandrescu , Consilier juridic 15:19, 6 Noiembrie 2011
ciprian_pasca a scris:

.......Mentionez ca nu am girat cu nici o garantie la acest credit si nu detin nimic pe numele meu, practic tot ce am sunt hainele de pe mine si atat. In prezent locuiesc cu parintii si as vrea sa stiu ca daca se ajunge la executare silita pot executorii sa puna sechestru pe bunurile din casa? s-au ce se intampla daca nu pot nici cum sa mai platesc acest credit.


Posibil...conf. disp. art.411 (1) c.proc.civ., dar aveti posibilitatea formularii contestatiei la executare, daca si numai daca, se va intampla acest fapt.

Discutii similare (gasiti raspunsul la ultima intrebare a dvs.):
www.avocatnet.ro/content/cau...
D-le Avocat, dar daca eu ma mut din aceasta locuinta imi fac flotant la o ruda care sta in chirie , ce se intampla atunci? si cat te pot urmari firmele de recuperare si executorii? Stima
D3e lasat n-o sa va lase niciodata in pace! asta este economia de piata si din asta treiesc bancile...si traiesc bine.! mai aales ca daca v-ar lasa in pace mai mult de 3 ani se prescrie...prin urmare, daca n-au ce sa execute acum asteapta....si vor executa primul lucru pe care-l veti avea pe numel edvs. sau familiei.....
Este falsa afirmatia ca ii executa domnului bunurile familiei,nu exista asa ceva,pt datoria pe numele dansului se pot executa numai bunurile pe care le detine dansul nu familia.
Datoria se prescrie insa ei vor cauta si peste 20 ani datornicii,in speranta ca isi recupereaza banii lor.
Daca nu aveti bunuri pe numele dvs si nu sunteti casatorit banca nu are ce sa va ia.In situatia in care sunteti casatorit si ati achizitionat bunuri pe numele sotiei, acestea sunt bunuri comune si banca poate urmarii partea dvs din acestea dupa partajarea lor.Bunurile parintilor nu pot fi urmarite de banca pt datoria dvs, decat daca v-au girat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita- credit contractat inainte de casatorie danieldobre danieldobre Buna seara ma numesc Dobre Daniel , din Ploiesti va rog daca ma puteti ajuta cu urmatoarea problema sotia mea inainte de casatorie, a facut un card de ... (vezi toată discuția)
Amenintare executare silita (s)homer (s)homer Buna ziua! Am un credit de nevoi personale si doua carduri de credit la banca CEB obtinute in 2007 si de cateva luni sunt in somaj si nu-mi mai pot permite sa ... (vezi toată discuția)
Executare silita - debitor fara bunuri ALTINGEAN ALTINGEAN am contractat in ultimii 3 ani , 2 credite de nevoi personale la banci diferite in urma cu 6 luni am ramas fara servici si ultimele luni nu am reusit sa-mi ... (vezi toată discuția)