Buna ziua
Locuiesc intr-un bloc la etajul 5. De curand vecinii de la etajele inferioare au venit zicand ca i-am inundat la bucatarie.
Am chemat instalatorul blocului si s-a observat (dupa ce am spart peretele in dreptul tevii de scurgere) ca teava (t-eul) care iese din teava principala de scurgere si in care intra scurgerea mea de la chiuveta este spart.
Intrebare - acest t-eu (bucata de teava) face parte din teava comuna de scurgere??
Multumesc pentru raspuns.
dpdv tehnic (nu juridic), teurile fac parte din partile comune, indiferent ca este spart pe partea comuna sau pe partea de ramificatie spre utilizator ... el este o singura piesa si nu poate fi individualizata in parte comuna si parte individuala.
fac exceptie teurile care nu sint pe partile comune, cum ar fi :
- ramificatiile spre baie si bucatarie (aflate spate in spate sau una linga cealalta) aflate dupa teul comun
- ramificatiile spre 2 apartamente care au baile/bucatariile spate in spate, situate "in oglinda", ramificatii aflate dupa teul comun
rog pe domnii cu pregatire juridica, cei care au raspuns mai sus, sa ne explice si noua cum vad dumnealor schimbarea portiunii care apartine utilizatorului fara a schimba partea comuna, fiind cunoscut faptul ca nu se admit cirpeli (ceea ce se sugereaza din mesajele dumnealor)
teurile de scurgere vechi sint dintr-un plastic mai rigid si casant, care au imbatrinit de-a lungul anilor, si au inceput sa cedeze din cauza miscarilor tectonice, din cauza trepidatiilor datorate traficului auto greu sau al bormasinilor de putere cu care vecinii (sau chiar proprietarul in cauza) au facut amenajari prin casa, etc