Am o problema pe care va rog sa ma ajutati sa o rezolv! In 2002 am facut un contract la Casa de pensii pentru ca nu lucram . Din 2003 m-am angajat si nu am apucat sa platesc nimic la acel contract. Acum o luna am fost anuntata ca am de platit aprox 3000 lei la Casa de pensii pt perioada 2002- 2005. Facand dovada ca am lucrat in perioada 2003 - 2005, mi s-a scazut o mare parte din suma. Azi am fost sunata de o persoana de la Casa de Asigurari, aceasta era foarte suparata ca m-a ajutat sa raman cu o suma de plata mult mai mica, respectiv aprox 280 lei si ca se astepta sa platesc imediat. Adevarul e ca eu nu pot si nu vreau sa platesc nimic pt ca nu inteleg de ce m-au gasit abia acum, dupa atitia ani. Ce trebuie sa fac, ca sa nu fiu executata silit? Va multumesc!
Stiu ca-mi va folosi candva daca platesc acum si sunt dispusa chiar sa platesc dar ma deranjeaza ca incearca sa ma sperie si avand in vedere ca nu pot plati acum, la comanda cuiva, as vrea sa stiu clar daca pot fi executata cumva!
Foarte bine. La primul telefon primit de la casa de pensii le spuneti ca posibilitatea de a obtine executarea obligatiei dvs. s-a stins prin prescriptie. Prevederile legale sunt cele postate de avluci mai sus.
Daca o sa va spuna ca emit somatie si titlu executoriu, le raspundeti ca formulati contestatie la executare si ca o sa plateasca si cheltuielile pe care o sa le faceti cu acest proces.
Ar trebui sa le reamintiti ca stingerea prin prescriptie a unui drept constituie sanctiunea constituita de lege pentru titularul acelui drept, care, din neglijenta, nu l-a exercitat un timp indelungat.