avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... adeverinta proprietate in baza Legii 18/1991
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

adeverinta proprietate in baza Legii 18/1991

in anul 1998 s-a eliberat adv de proprietate pe numele a 2 proprietari ,iar in anul 2001 s-a eliberat titlul pe un singur mostenitor ,sotia acestuia .Adica erau 2 frati care mosteneau de la parinti 8 ha. Unul a decedat inainte de 1990 ,iar pe data 18 martie 1991 sotia acestuia face cerere de restituire a terenului agricol pt toata suprafata in nume propriu cum ca dansa a intrat in CAP cu intreaga suprafata de 8 hectare.In anul 1998 ,se eliberaza o adeverinta de proprietate conform L18/1991 pe numele celuilalt frate si cumnata acestuia ,(persoana mai sus mentionata).In anul 2001 se eliberaza titlul de proprietate numai pe numele cumnatei ,in baza cererii dansei din 1991 luna martie.Intrebarea mea este daca celalalt frate isi mai poate revendica intr-un fel partea sa din mostenire ,detinand numai acea adeverinta care atesta dreptul sau de coproprietar.Acum eu nu stiu daca in luna martie1991 era in vigoare legea si daca se mai face ceva ??
Cel mai recent răspuns: taspe27 , utilizator 16:23, 4 Noiembrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Al doilea frate a murit in anul 2008 ,fiul acestuia a deschis succesiunea declarativ.Considerati ca este tarziu sa mai faca vreun demers sa intre in posesia mostenirii dupa bunic?
va rog nimeni nu-mi raspunde ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la proprietate andreiutza_mv andreiutza_mv In anul 1989 am cumparat casa tatalui meu de la sotia supravetuitoare a lui cu 250 metri patrati aferent casei pentru ca inainte de revolutie atat se dadea ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire moraru alexandru moraru alexandru se mai poate cere dezbaterea succesiunii dupa o persoana decedata in 1969 care avea 3 copii si comisia de fond funciar a eliberat T.P. pe numele unuia dintre ... (vezi toată discuția)
Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)