avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dauna rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dauna rca

Buna ziua!Am avut un incident rutier in timp ce ma deplasam cu masina din sens opus a a venit o masina mare incarcata cu pietre.In curba, masina incarcata neavand prelata mi-au cazut pietre pe masina mea producandu-mi avarii.Am depus toate documentele la firma de asigurari(intelegere amiabila ,declaratii,diagrama tahograf ,foaia de parcurs etc.).Dupa o luna jumate de insistente si telefoane am primit o adresa in care este specificat ca "din dosarul de dauna s-a constatat ca nu exista elemente concludente".Cum e posibil asa ceva ?De ce mai platim atunci asigurari?[EDITAT].Ce as putea face?
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2011
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:01, 4 Noiembrie 2011
incercati o intelegere pe cale amiabila si daca nu puteti rezolva problema in acest fel, depuneti actiune la instanta de judecata.
Incercati sa rezolvati problema pe asigurarea CASCO(daca aveti).Cei de la asigurari sunt indreptatiti sa faca cercetari si pana la urma cred ca va vor acorda un raspuns favorabil.
E vorba de o lipsa de profesionalism din partea asiguratorului. Este eveniment care trebuie despagubit nu este motiv de a refuza. O reclamatie la CSA si o chemare la conciliere a asiguratorului ar putea rezolva problema. Daca nu, ramane instanta.
Inteleg ca este vorba de respingerea platii unei daune. Solicitati firmei de asigurare motivatia respingerii platii despagubirii.. Daca raspunsul va fi superficial (aproape sigur ca asa va fi) formulati obiectiuni (este bine sa apelati la un profesionist in problema), convocati asiguratorul la conciliere directa, iar daca concilierea nu da rezultat actionati in judecata firma de asigurare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu rca patreze_29 patreze_29 Am o problema.De pe o masina incarcata cu pietre mi-au cazut pe masina mea producandu-mi pagube.Am depus toate documentele la dosar(intelegere amiabila ... (vezi toată discuția)
Refuz plata dauna rca ardaf zenyt zenyt Buna Seara!Am si eu o problema cu cei de la ardaf...In data de 4 nov 2010 un cetatean cu o dacie nu s-a asigurat si mi-a \"taiat\" calea,rezultand daune atat ... (vezi toată discuția)
Refuz plata casco AndreiC78 AndreiC78 La sfîrşitul săptămânii care a precedat evenimentul, am fost plecat din Bucureşti, revenind în localitate în data de 09.05.2010. Acestă deplasare nu ... (vezi toată discuția)