avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare imobil ce face obiectul unui contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare imobil ce face obiectul unui contract de intretinere

Buna ziua,

De 2 ani am un contract de intretinere cu o doamna batrana , in varsta de 84 de ani care nu are nici o ruda.
Contractul de intretinere este cu uzufruct viager, iar obiectul contractului este un corp de imobil numit grajd. Dupa incheierea contr. noi am modificat acest grajd intr-o locuinta.
Doamna nu locuieste cu noi, avand casa lipita de acest grajd.
Dupa multe sicanari si regrete si 2 notificari trimise la adresa noastra pe care le-amrezolvat pe cale amiabila, acum dansa ne cere chirie pentru ca stam in imobilul pentru care dansa are uzufruct.
Intre timp ne-am interesat si am aflat ca dansa are acest drept, cumva numai pentru statutul de grajd al imobilului, dar eu nu am nici macar acesti bani. Avand in vedere ca cheltuiesc f. mult cu ea.
Intrebarea mea este daca eu pot vinde acest imobil cu tot cu dreptul de uzufruct faraacordul ei

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 14:04, 4 Noiembrie 2011
NU puteti vinde fara acordul ei!

O zi buna!
sunteti proprietar , puteti vinde nuda proprietate fara a avea nevoie de acceptul uzufructuarului.
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2011
Gabriel Trifu, Avocat
multumesc pentru raspuns,
dar ce se intampla cu clauza de intretinere daca vand?
trifugabriel a scris:

sunteti proprietar , puteti vinde nuda proprietate fara a avea nevoie de acceptul uzufructuarului.

!!! atentie intrebarea era daca poate vinde cu totul...nu daca poate vinde NUDA proprietate!!!!
... cine ar cumpara un imobil pe care nu l-ar putea folosi?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager Miriam22 Miriam22 Stimaţi specialişti, vin la Dvs.cu problema unor rude în vârstă păcăliţi. Doi soţi în vârsta de 80 respectiv 75 ani, au decis acum câţiva ani să ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde, ipoteca un imobil cu nuda proprietate?! Arsys Arsys Buna, Detin un apartament cumparat de la bunicii mei iar pe contractul de vanzare cumparare este trecut Nuda Proprietate si \\"Noi,vanzatorii, declaram ca ... (vezi toată discuția)