avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cumparare apartament
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cumparare apartament

Buna ziua,
Doresc a cumpara un apartament. In afara de actul de proprietate si cadastru si intabulare ce alte documente mai trebuie sa posede proprietarul? Cum pot afla daca acel apartament este obiectul unui litigiu (nu stiu daca m-am exprimat corect) sau face obiectul unui creditit ipotecar?
Cel mai recent răspuns: Lulica , utilizator 08:26, 3 Martie 2012
ane mari a scris:

Cum pot afla daca acel apartament este obiectul unui litigiu

pe langa toate de mai sus:

Teoretic, un litigiu se inscrie in Cartea Funciara doar Teoretic.
deci nu puteti stii daca apartamentul se afla intr-un litigiu la judecatorie, tribunal, etc dacat daca cineva a facut respectiva notatie in CF sau Intrati pe site-ul Min. Justitiei pe undeva gasiti o lista a proceselor dupa numele "paratilor/paratorilor" (eu mi-am gasit asa casa intr-un proces de care nu stiam ) (si in plus daca il gasiti pe vanzator in vreo 2-3 procese pe teme imibiliare trage-ti singur concluzia)#-o
Buna ziua

Doresc sa cumpar un apartament, am convenit pretul cu proprietarul, dar sunt niste mici mari probleme. Acesta are datorii foarte mari: in jur de 18.000 lei la intretinere, 1.000 lei la gaze, 1000 lai la energie, 3.000 lei la taxe si impozite, cateva sute la societatea de cablu tv si un credit din care au ramas vreo 6.500 eur la banca (cu ipoteca pe apartament). Cumulate acestea ar duce la cca 25% din suma convenita pentru cumparare. In plus, la societatea de distribuire a gazelor, are contractul suspendat (sau anulat?) el avand centrala in apartament, iar asta nu stiu cum ma va influenta pe mine.
Teoretic ar trebui sa fac un antecontract la notariat (evident dupa verificariele de rigoare!) prin care sa-i dau acest sfert din suma pentru ca ulterior el sa faca toate platile si sa putem incheia contractul. Pe de alta parte, chiar daca am acest antecontract, daca el nu-si onoreaza obligatiile eu va trebui "doar" sa-l dau in judecata pentru recuperarea sumei. Cum apartamentul este deja ipotecat in favoarea bancii ce sanse as avea sa-mi recperez suma in urmatorii n ani...?

Cum m-ati sfatui sa procedez?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscrierea intentiei de a ipoteca Irina S. Irina S. Inscrierea intentiei de a ipoteca blocheaza CF ? Daca sunt in negocieri cu un imprumutat (eu sunt cu imprumutatorul), pot prin Notar sa inscriu aceasta ... (vezi toată discuția)
Antecontract locuinta clubbero1 clubbero1 Buna seara! Vreau sa cumpar un apartament nou cu \"prima casa\". Proprietarul imobilului are acte pentru teren si constructie, dar nu are dezmembrarea pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa efectuata in anul 2006 - imobil neintabulat alexandrasive alexandrasive buna ziua, prin agentie imobiliara am gasit o casa veche cu teren pe care am dori sa o cumparam. Am studiat actele de la proprietara si am observat o ... (vezi toată discuția)