avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nu au fost platite contributiile, pot beneficia de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nu au fost platite contributiile, pot beneficia de somaj?

Eu am lucrat la o societate care avea domeniu de activitate fast food. firma se numea X , dupa doi ani patonul si-a deschis alta firma (Y) si cea veche a intrat in insolventa,pe mine transferandu-ma la cea noua. Dupa 2 luni , eu am intrat in concediu de cresterea copilului. Dupa 2 ani de concediu , Aceasta firma nu mai are punct de lucru , iar patronul a zis ca ma baga in somaj. Pe ultimele 4 luni din X , nu au fost paltite cotizatiile la somaj. Am sanse sa intru in somaj, ce soluti imi daii pt a intra in somaj. Multumesc Anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:33, 4 Noiembrie 2011
va trebuie 11 luni sau 12 de plati la somaj neintrerupte Concediul de crestere a copilului nu se pune Si eu am umblat 2 luni inainte de iesirea din concediul de maternitate dar nu am reusit sa intru in somaj Mult noroc si mult calm
nu se poate sa platesc eu din urma cele 4 luni pe care patronul nu m-i lea platit? ... ce vina am eu ca el nu mi-a platit? In situatia asta ce pot face ?
1. Din OUG 17/2011:
ART. VIII
Alineatul (25) al articolului III din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 58/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si alte masuri financiar-fiscale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 431 din 28 iunie 2010, aprobata prin Legea nr. 279/2010, cu modificarile ulterioare, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(25) Perioadele in care s-au datorat contributiile individuale de asigurari pentru somaj in conformitate cu prevederile prezentului articol constituie stagiu de cotizare in sistemul asigurarilor pentru somaj."

2. Deci contributia pentru somaj nu trebuie platita ci numai datorata.

3. Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca s-a modificat si ea:

Art. 5. În sensul prevederilor prezentei legi, termenii şi expresiile de mai jos au urmãtoarele semnificaţii:
...
V. stagiu de cotizare - perioada de timp pentru care s-a datorat contributia de asigurari pentru somaj atat de catre asigurat, cat si de angajator sau, dupa caz, numai de catre asigurat, precum si perioada pentru care persoanele asigurate in sistemul asigurarilor pentru somaj prin incheierea unui contract de asigurare pentru somaj au datorat si au platit contributia de asigurari pentru somaj;
...
4. Mergeti cu aceste texte de lege la Agentia de Somaj si insistati sa respecte legea si sa va primeasca actele pentru indemnizatia de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj atty158 atty158 Buna ziua. Am fost anuntat ca nu mai este de munca si nu mai sunt vanzari la firma si vrea sa ma dea afara. Administratorul a zis ca ma baga in somaj dar ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca nebunica nebunica As vrea sa stiu daca atunci cand societatea nu a mai platit de mai multe luni contributiile salariale, vechimea la pensie pt salariati este intrerupta sau ce ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? cristhina2781 cristhina2781 buna ziua!am si eu o intrebare: daca in februarie 2012 am fost disponibilizata iar ultima luna care a fost platita la somaj este decembrie 2011 pot beneficia ... (vezi toată discuția)