Buna ziua, am si eu o nelamurire. Parintii mei au murit si am ramas cu o mostenire in provincie (suntem doua surori), am facut succesiunea dupa al doilea parinte decedat si ne revine 1/2 din mostenire la fiecare. Nu am facut partaj. Acum a murit si sora si sotul ei. Au trecut 6 ani de la moartea parintilor mei si de atunci numai eu am ingrijit casa, curtea si pamantul. Sora are 2 copii majori. Acum vrem sa facem partajul. As vrea sa stiu daca pe langa mostenirea 1/2 care imi revine, beneficiez si de o cota parte din mostenirea surorii sau doar copiii acesteia intra in posesia celeilalte parti de 1/2 dupa Noul Cod? Multumesc anticipat.
Cotele nu s-au schimbat, nu veti putea mosteni mai mult decat cota ce vi se cuvine respectiv 1/2 din mostenire.Iar la mostenirea surorii vin copiii acesteia, o clasa de mostenitori indeparteaza clasa subsecventa in speta copiii (clasa 1) indeparteaza sora (clasa 2).
Nu este suficienta vocatia la mostenire ci aceasta trebuie acceptata in termenul legal de 6 luni de la deces.Cine nu accepta expres sau tacit mostenirea in acest termen, poate fi inlaturat prin instanta de cei care pot dovedi acceptarea.
Succesiune
silvia ivan
As dori, va rog, o parere la urmatorul subiect: matusa mea a murit acum 9 ani, in viata mai sunt o sora si un frate.Sora este cea care a avut grija de ea ... (vezi toată discuția)
Succesiune
montecarlobaby
daca eu si sora mea avem drept de 1/2 fiecare la o succesiune si sora mea decedeaza inainte de preluarea mostenirii cumnatul meu are drept la ceva? si apoi ... (vezi toată discuția)