avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie comuna - autoritate parinteasca comuna noul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie comuna - autoritate parinteasca comuna noul cod civil

buna ziua
recent mi s-a finalizat procesul de divort si desi dosarul este depus inca din 2009 judecatoarea ne-a impus custodia comuna pentru fetita noastra de doi ani. aceasta situatie ii convine fostului meu sot pentru ca citez "am sa fac in asa fel ca prin exercitarea custodiei comune sa iti fac viata un calvar". mentionez ca are un caracter agresiv de cateva ori m-a amenintat cu bataia pe mine sau pe membrii familiei mele, intre noi nu exista nici un fel de intelegere am ajuns sa ne scoatem ochii reciproc, din cauza stressului am ajuns sa am pusee de tensiune incat sa cad fara cunostiinta pentru cateva secunde, de aproape doi ani suntem in certuri conflicte si proces de divort. intrebarea mea este cum pot ataca aceasta hotarare de custodie comuna dat fiind faptul ca pe viitor nu voi putea sa imi duc fiica in vizita la bunicii sau la munte sau la mare pentru ca va trebui sa ii dau lui raportul si el va veni cu raspunsul "nu se poate" sau eu stiu ce santaj ii va mai da prin cap. multumesc
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 14:43, 5 Noiembrie 2011
Formulati apel impotriva sentintei de divort pronuntate.
faceti apel la hotararea de divort si atacati numai acest capat solutionat in defavoare dvs.
flipperbluedolphin a scris:

cum pot ataca aceasta hotarare de custodie comuna dat fiind faptul ca pe viitor nu voi putea sa imi duc fiica in vizita la bunicii sau la munte sau la mare pentru ca va trebui sa ii dau lui raportul si el va veni cu raspunsul "nu se poate" sau eu stiu ce santaj ii va mai da prin cap. multumesc

Hei. Nu e chiar asa!

Inteleg ca s-a dispus exercitarea in comun a autoritatii parintesti.
Si mai departe?
PRESUPUN ca locuinta/domiciliul copilului a fost stabilita la domiciliu dvs. Asa e?

Asta nu inseamna ca trebuie sa-l intrebati pe el pentru orice pas pe care il faceti.

Aveti dreptul de a actiona in mod independent in ceea ce priveste chestiunile zilnice.
Doar deciziile IMPORTANTE, cum ar fi cele referitoare la educatie, tratament medical, administrarea bunurilor minorului etc. ar trebui luate IMPREUNA.

Daca se aseaza pe o pozitie de ...mancat ficatii zilnic, atunci numai bine ca o sa aveti motive intemeiate pentru o "custodie exclusiva" (autoritatea parinteasca exercitata de un singur parinte).

Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2011
romascanu, moderator
problemele privind aceasta chestiune de mancat ficatii reciproc au aparut din ziua ultimei infatisari cand amiesit din sala de sedinta si mi-a facut promisiunea ca voi vea numai probleme, eu obisnuiesc sa merg cu fetita in provincie la parintii mei lui nu-i convine ca nu ma poate supraveghea, ceea ce nu am precizat a fost faptul ca atat el cat si cativa prieteni de-ai lui imi supravegheaza masina si intrarea in bloc ca sa vada unde si cand plec cu cine, am fost la politie si comisarul de serviciu si politistul de proximitate mi-au spcasolutia est o plangre penala cre duce la un alt proces si am refuzat pentru ca nu vreau sa imi petrec toata viata in tribunale. intrebare daca fa apel ce trebuie sa scriu in cerere ici cu programul de vizitare dat de instanta nu sunt de acord pentru ca fetita tot timpul ar fi pe drumuri si de craciun si de paste si de ziua ei, nu pot sa imi inchipui ce a gandit instanta cand a spus an par prima zi de craciun si de paste an impar a doua zi de craciun si paste adica copilul va sta pe drumuri daca vreau sa merg la munte sau la mare ce fac ma intorc ca trebuie sa ii acord tatului drept la vizita... da domiciliul este stabilit la mine
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2011
flipperbluedolphin, utilizator
Doamneee, la ce a putut sa gandeasca instanta cand i-a dat trei zile pe an ?
O hotarare mai corecta cum ar fi sunat ?

Daca 3 zile pe an inseamna toata ziua pe drumuri nu credeti ca exagerati si bietul copil e arma dvs de razbunare ??
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2011
Adydum, utilizator

Alte discuții în legătură

Exercitarea autoritatii parintesti exclusiv de catre mama Ramona Manea 27 Ramona Manea 27 Se poate ca un parinte sa aiba drept la vizita in fiecare weekend ? Am cerut exercitarea autoritatii parintesti exclusiv de catre mine si modificarea ... (vezi toată discuția)
Programul de vizita la minor liviu333 liviu333 Buna ziua avocat.net sunt tatăl unei scumpe fetițe de 1 an și 8 luni, din nefericire după 3 ani de casnicie am divorțat de comun acord eu și mama ... (vezi toată discuția)
Drept de vizitare minor pt un parinte aflat in strainatate si in cazul in care nu exista un divort,in urma caruia sa fie stabilita custodia si dreptul de vizitare Eugen_TM Eugen_TM Buna seara ! As dori sa ma sfatuiti,ce se poate face in cazul in care,mama lucreaza in strainatate,nu este divortata,nefiind reglementata custodia si ... (vezi toată discuția)