sunt mamica unei fetite nascute pe 18 august 2011 si mi-e teama sa nu pierd dreptul la indemnizatia si concediul de crestere copil pina la 2 ani.
mai am un baietel nascut pe 3 iulie 2009 iar pe 3 iulie 2011 a implinit 2 anisori si din 4 iulie mi-am reluat activitatea la firma, apoi am dus concediile medicale prenatal si postnatal, certificatele fiind primite de angajator. acum pe 4 noiembrie cind s-au incheiat cele 126 zile maternitate am depus cerere si trebuia sa mi se suspende activitatea pt 2 ani insa angajatorul nu imi poate emite decizia de suspendare a contractului de munca si nici adeverinta cu ultimele 12 venituri, fapt ce impiedica depunerea dosarului de indemnizatie la dgaspc.
azi mi-a adus postasul o instiintare cu nr 3 emisa pe 02.11.2011 prin care angajatorul meu ma anunta ca firma a intrat in faliment din data de 14 octombrie prin legea 85/2006 si prin urmare firma nu mai are dreptul de a elibera nici un document intrucit orice document emis in numele firmei ulterior datei de 14.10.2011 este nul. atunci, fiind emisa in 2.11.2011 aceasta instiintare nu este nula??
Ma intreb de ce mi-au primit concediile medicale? Sau le-or fi facut pierdute si nici nu le-au inregistrat/depus nicaieri??
ce trebuie sa fac? unde ma pot adresa si cum pot primi ajutor in acest sens? nu stiu cum se procedeaza si va rog frumos sa ma ajutati dvs.
Cine imi poate elibera aceasta decizie de suspendare a contractului de munca si adeverinta cu ultimele 12 venituri ? sau se poate depune dosarul fara ele, in acest caz??
va multumesc din tot sufletul.
cu mult respect va doreste o zi buna,
camelia
Toate documentele necesare va vor fi eliberate de catre lichidatorul judiciar care administreaza societatea dupa ce administratorului societatii i-a fost ridicat dreptul de administrare.
Intrebati care este lichidatorul societatii si luati legatura cu acesta. In fapt chiar lichidatorul judiciar ar trebui sa notifice salariatii in legatura cu faptul ca le inceteaza contractele de munca datorita falimentului.
Cu alte cuvinte nu veti pierde CIC dar trebuie sa luati legatura cu lichidatorul judiciar al societatii.
@adelaida, nu mi-au raspuns la telefon, insa mi-a trimis sefa sms si mi-a zis ca ma va contacta firma respectiva (lichidatorul judiciar ) dar nu se stie cind, probabil ca va dura ceva vreme, asa ca am de asteptat! sper sa nu expire termenul de depunere a dosarului de indemnizatie! acum ma intreb ce se va intimpla cu concediile medicale, cine mi le va plati? or fi inregistrate si depuse la casa de sanatate??
Nu trebuie sa stati si sa asteptati ci trebuie sa luati legatura cu lichidatorul. Angajatorul trebuie sa va spuna cine este acesta. Daca nu gasiti intelegere puteti afla cine este lichidatorul judiciar de pe portalul tribunalului in raza teritorila in care este societatea.
De exemplu: o societate din judetul Olt se afla in lichidare printr-un dosar la Tribunalul Slatina. Tastati portal instante, alegeti ROMÂNIA - Ministerul Justiţiei, dati clic pe judetul in care are sediul societatea, clic pe tribunal de ex. T.Olt, alegeti dosare, in casuta in care scrie "parte" scrieti numele societatii. Va vor aperea mai multe dosare cu numar dati clic pe ele si veti gasi societatea dvs. ci cine a fost numit lichidator
1. Din Lege nr. 85 din 05/04/2006 privind procedura insolvenţei:
Art.22
...
(3) Judecatorul-sindic va sanctiona administratorul judiciar cu amenda judiciara de la 1.000 lei (RON) la 5.000 lei (RON) in cazul in care acesta, din culpa sau cu rea-credinta, nu isi indeplineste sau indeplineste cu intarziere atributiile prevazute de lege sau stabilite de judecatorul-sindic.
(4) Daca prin fapta prevazuta la alin. (3) administratorul judiciar a cauzat un prejudiciu, judecatorul-sindic va putea, la cererea oricarei parti interesate, sa il oblige pe administratorul judiciar la acoperirea prejudiciului produs.
Art. 25. - Principalele atributii ale lichidatorului, in cadrul prezentei legi, sunt:
...
b) conducerea activitatii debitorului;
... Art.86
...
(6) Prin derogare de la prevederile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, in procedura simplificata, precum si in cazul intrarii in faliment in procedura generala, desfacerea contractelor individuale de munca ale personalului debitoarei se va face de urgenta de catre lichidator, fara a fi necesara parcurgerea procedurii de concediere colectiva. Lichidatorul va acorda personalului concediat doar preavizul de 15 zile lucratoare.
2. Daca aveti probleme cu lichidatorul va adresati cu o sesizare judecatorului sindic.
3. Puteti apela si la ITM pentru a va ajuta intervenind la lichidator (in calitate de angajator) sa respecte prevederie legale din Codul muncii si din Legea 85/2006.